ORDER FORM

Name & pick up date =
Email Address =
Contact Number =
Pick up point = Salak Tinggi
Kompleks Perbadanan Putrajaya
Delivery on weekend
Delivery Address =
a) Cake
b) Cupcakes
Cake / Cupcakes Flavor
Type of Frosting for cake / cupcakes
c) Tartlets
d) Slice Cakes
e) Pastries
Other Product / Customize Order
Write up message for cake/cupcakes
Special instruction, Design/Theme/Colors/ Quantity =
Budget =

Click here to put a form like this on your site.

Disney Princess Cake for Nurin






1 kg ++ Chocolate Moist Cake
with buttercream and edible image

Tempahan dari Kak Sherry dari bandar Enstek .

Saya kenal kak Sherry, kak Ct dan kak Su dari KMC Kelab Isteri..tempat lepak paling best , macam2 ada..hehe ( dengan harapan bos tak baca la,hiks)..


ok, berbalik pada cerita kak Sherry ..disney princess theme untuk besday girl yang baru memasuki usia 8 tahun...aduh, aisyah tak sampai lagi 2 tahun..bestnya anak dah besar2 ni , buleh tolong buat keje umah ;)


Happy Birthday Miss Nurin Najmina (sedapnya nama..)
Moga beroleh Kejayaan di dunia dan di akhirat, InsyaAllah.


..Thank You kak Sherry..

Liverpool Cupcakes for Juzaili




25 pcs Chocolate Moist Cupcakes
with buttercream and edible image deco
Cupcakes order by Miss Fariha for her beloved fiancé
Fariha nak suprise tunangnya dengan cupcakes with Liverpool Soccer Theme.
saya suma ikut sahaja semua 'special instruction' from her yang ditulis atas kertas A4, ni betul perancangan teliti ni ;)
banyaknya jersi atas cuppies..
lepas ni nak kawin bolehla tempah lagi dgn Bake Me Cupcake :)
special price ok
Happy Birthday Mr Juzaili
jaga fariha baik2 k..
..Thank You Fariha..

Disney Princess Cake for Amira



1 kg ++ Chocolate Moist Cake
with buttercream frosting and edible image


Tempahan dari bakal besan saya, hehhe, kak ctmira ni dah kenan dengan anak dara saya , si manis Aisyah, kebetulan kami pun punya byk persamaan, suami pun nama akan2 sama ;P
" tapi orang yang berlainan tau ;)"
Anak2 kak ct ni lawa, dan yang boy hensem2 (untung Aisyah..hehe)


kak ct kata Amira suka betul dengan Disney Princess, jadi dia minta saya buatkan chocolate cake dengan theme Walt Disney Princess.


kali ni dengan penuh hati2 saya deliver kek ni ke rumah kak ct, aduhh, taknak pisang berbuah 3/4 kali, errkk.. ;p


to Amira
HAPPY 8TH BIRTHDAY!!
moga Amira berjaya di dunia dan akhirat, insyaAllah..
..Thank You Kak CT..

Happy Birthday Kak Amy


16 pcs Chocolate Moist Cupcakes
with choc ganache, buttercream and edible image toppers.
Cupcakes order by Aisyah from Examination Syndicate, Ministry of Education.
Aisyah nak simple deco dgn edible image khas buat kakak tersayang..
bestnya dapat adik baik macam Aisyah ni =)
Happy Birthday Kak Amy
"same date with syuk..25.05.2009"
..Thank You Aisyah..

BookWorm Cupcakes


16 pcs Carrot Walnut Cupcakes
with Cream Cheese, buttercream and fondant deco
Cupcakes order by Pn Zuraini...untuk anak buah yang bakal melangkah kaki ke menara gading..
Zu minta saya buatkan cupcakes dengan tema ulat buku, for sure atas Cuppies kena letak banyak buku , hehe..
saya tambah sikit, my own version of laptop =)




notis my fondant figurine tak? hehhe, cam tergemuk plak.., it just look nice bila chubby sikit ;p
email from Zu..
Salam Su,
Everybody loves ur cuppies,the taste hmmm yummy sedap sangat & the look of course wonderful.
Paling teruja Yasmin la...x berkelip mata memandang "cantiknya kek ni ummi" x sudah2 dia memuji.
Thank su memang puas hati la...

this time, Zu ada mentioned her doter pun suka, saya suka nama yasmin tu...my mother's name :)
..Thank You Zuraini, appreciate your endless support to me..

Yaya is 8 Part 2..


 8' Original Baked Cheese Cake
with fresh cream, blueberry and edible image deco.


Cheese Cake order by Pn Suhana a.k.a Kak Adiya

..Thank you again Kak Diya..


Yaya Is 8 Part 1


25 pcs Chocolate Moist Cupcakes
with Chocolate Ganache and buttercream deco
Cupcakes order By Pn Suhana a.k.a Kak Diya from Bdr Tun Razak.
anak kak diya - YAYA yang request semua deco, hehhe, anak dara kak diya ni bijak betul, best student of the year lagi, sejuk perut kak diya mengandung =)
" saya teringat cerita akak, abe adie lenggang kangkung dtg tgk baby pagi tu, ekekekke ;p"
hope yaya happy semua hajat dia tercapai, dapat buat kenduri kecil2 and jemput kawan2,
semua idea deco daripada yaya selesai saya lunaskan atas cupcakes dan kek...
YAYA- Happy Birthday Darling
Semoga Yaya jadi anak soleh, taat pada Allah, Rasul dan Ibu ayah..
..Thank you Kak Diya..


Happy Birthday Abah




25 Chocolate Moist Cupcakes
with buttercream frosting/deco and edible image




Cupcakes order by Pn Has dari Bdr Baru Bangi.
Has mahukan deco yang lebih kurang sama dengan theme Mother's Day Cupcakes.
came out design/color yang agak sama, flowery and additional her father's image.

Selamat Hari lahir Ayah Has,

..Thank You Has..

Abg Syg is 26 ;)



16 pcs Chocolate Moist Cupcakes
with chocolate ganache, buttercream and alphabet fondant deco


cupcakes order by Pn Iznurul from Bangi.

cupcakes utk her husband yang ke 26 tahun. senangnya bila deco based on permintaan customer, ikut je apa yang Iz guide saya untuk buat deco kali ni ;)
Happy Birthday to Mr Abg Syg.
..Thank You Iznurul..




Arina Izzah is 10


16 Chocolate Moist Cupcakes
with buttercream frosting and edible image


those cupcakes ditempah oleh kawan kak tini dari lembaga peperiksaan, ni kak tini yang promote ni, tq kak tini sbb tolong kempen utk saya =)
Happy Birthday Izzah...
Moga berjaya di dunia dan akhirat, insyaAllah..
..Thank You..

Simple Cake utk makan-makan


o.8 kg Chocolate Moist Cake
with Chocolate Ganache
Tempahan oleh Puan Atiq from Lembaga Peperiksaan.
Pn Atiq kata untuk makan2 kat rumah je, sbb family dia mmg suka kek coklat..dia pun taknak deco apa2, kalau boleh letak topping coklat banyak2 sahaja =)
..Thank you Pn Atiq..

Aisyah is 4




25 pcs Chocolate Moist Cupcakes
with buttercream frosting.
Cupcakes order by Pn Suhaslina from Puchong.
kak su order kek dan cupcakes untuk sambutan hari jadi Aisyah di nesery.
theme kali ni kak su sendiri yang pilih - disney princess,

yes, kak su ni la yg terima kek yang tergelincir, from my previous entry..




sorry again kak su, happy dengar besday gal suka makan kek tu walau rupa kek kurengss..

lupa nak ambil gambar final kek tu, ni gambar separuh siap sebelum anna tambah border keliling edible..

Selamat Hari Lahir Aisyah..
Moga jadi anak soleh, taat pada Allah, Rasul dan ibubapa..


..Thank you Kak Su..

Semoga hari ini Lebih Baik dari Semalam....


bagaimana ingin saya mulakan cerita, kenapa mood saya sgt sgt sgt down selepas peristiwa tu berlaku, even dah beberapa hari berlalu...mmmm, sedih, rasa bersalah..
rasanya kak fiza@ Chiquecakes dah bagi hint kat Cbox, yes, peristiwa kek sy deliver tergelincir sewaktu perjalanan... kek yang sudah biasa saya melakukan...
wahhhh, sungguh sengsara perasaannya...sakit betul...
kebetulan juga kak fiza pernah mengalami situasi yang sama.. "yes sis, i do now..really memahami your situation"
tempahan dari sahabat baik pula tu, teruja juga sbb dari masa saya memulakan home bizz ni, dia antara pemberi support dan kata2 semangat utk saya, walau cuma selalu berjumpa di alam cyber.
saya tak put the blame on driver, rasanya on that day dia bawa 60km/j, and sebelum ni kek yang dihantar, alhamdullillah ok...
rasanya mistake tu datang dari saya,
yes saya ... :(
aduhhhh,
as kawan2 saya kata, belajar dari kesilapan...
kesalahan hanya akan membawa kepada penambahbaikan.
i will...
syukur saya pada kak su yang sgt memahami situasi,
"tq kak su, jgn serik order dgn anna lagi ye"

Manchester United Cupcakes


25pcs M Chocolate Moist Cupcakes

with buttercream frosting/deco, edible image and fondant alphabet
Cupcakes order by Pn Tini dari Lembaga Peperiksaan.
kata kak tini anak terunanya suka betul dengan Man U ( yess, me too =) ) ,
deco kali ni saya lebihkan rumput, nampak hijau je...sejuk mata..macam blog kak anna@ bake freshly ;)
Happy 16th Birthday Haziq
go MU go!!
..Thank You kak Tini ..
p/s; my husband, syuk, pandang sebelah mata je cupcakes ni..dia die hard fan ARSENAL..;p
ada cerita di sebalik cupcakes set ni, mujur lah saya ada simpan no hp amira @ citra klasik , thank you amira, u REALLY saved my day..and akhirnya selamat sudah saya deco cupcakes set ni, finally! at 6.30 am..then rushing to work pulak :)

Yasmine lagi..



0.8 kg Chocolate Moist Cake
with buttercream frosting


selain dari tempahan kek Disney Princess, previous entry, Puan Zuraini order juga utk makan2 sendiri kat rumah
katanya nak kek kecil saja :)
seronoknya Yasmine, potong kek 2 kali =)
again, thank you Zu..

Disney Princess, Castles for Yasmine





2 kg ++ Chocolate Moist Cake

with Buttercream, Edible Image and Fondant alphabet


Tempahan oleh Pn Zuraini dari KLIA
Zu inginkan deco Disney Princess utk buah hatinya, si kecil Yasmine yang beralih tahun.
puas saya mencari-cari idea baru utk deco kali ni, sejam saya surf internet, finally saya decided untuk buat 4 buah istana kecil utk Yasmine, memandangkan Yasmine menginjak usia 4 tahun =)
risau juga kalau istana roboh, since ni full buttercream deco, saya cuma tanamkan kon aiskrim utk menguatkan bumbung istana ;p
bila hampir waktu deco nak siap, baru saya perasan, alamak, rasanya mmg tak muat kotak ni =(
nasib baik Zu nak pick up lepas office hour, jadi saya sempat juga dapatkan kotak yang sesuai...
cuma kotak kali ni, yang penutup jadi asas :)
muhammad pun sgt suka kek ni , byk kali saya bagi amaran keras, jgn duduk berhampiran, hehhe, kalau jatuh kek tu, menangis ummi tau ;)
tunggu ye sayang, bulan 7 ni ummi buat kek special utk muhammad..
Happy 4th birthday Princess Yasmine
semoga jadi anak solehah, berjaya di dunia dan akhirat, insyaAllah.
..Thank You Zuraini..
p/s; sepatutnya saya nak letak flag di mercu istana, tapi risau tak muat kotak, hehhe...






Kitchen Scale


My Digital Kitchen Scale ~ Pastry Pro
Bought from Vanilla & Pastry, Bdr Baru Bangi
RM123.50 (I do ask for discount =) from 'kakak' at the cashier counter)
Normal price, RM 130.00

I like this type of Digital kitchen scale because it easy for me to make measurement with bowls or other containers, user friendly~ only place the container on the scale and press the power button to set the measurement at zero. The scale measures quantities up to 11 pounds or five kilograms

Cats Cupcakes




16 pcs S Chocolate Moist Cupcakes
with buttercream, fondant and edible image decoration.
Cupcakes order by En. Zani from Lembaga Peperiksaan.
kata Zani, Birthday Gal suka sangat dengan kucing, so dia request deco kucing untuk beri his best friend ni happy =)
bertuahnya birthday girl, ada kawan yang best macam ni ;p
 2 toppers kucing :)
p/s ; my kucing nampak malu2 nak senyum, hehe..
..inspired by internet..

..Thank You Zani..

Birthday Celebration






25 pcs S Cupcakes
Chocolate Moist flavor
with cream cheese frosting and buttercream deco

Cupcakes order by Nadia
Nadia cuma mahukan deco polka dots dan cake with lilin..juga nama2 atas cupcakes.
sambut birthday beramai2 =)



Happy Birthday to All.
Moga dilimpahi Rezeki mendatang, insyaAllah.


..Thank you Nadia..

Atikah is 4



2kg++ Chocolate Moist Cake
with Chocolate Ganache , buttercream frosting, edible image, cadburry chocolate

Cake order by Puteri Adlinna from Puchong.
Linn, sorry ye, cartoon Tom Jerry tak banyak dalam gambar, harap besday girl suka juga dengan Disney Princess tu =)
Happy Birthday to Atikah.
happiness in ur life, forever darling..
Thank you Linn.

i Love You part 2








16 Medium Cupcakes
Vanilla Flavor
with Chocolate Ganache, buttercream & fondant

Cupcakes order by Elinn untuk sambut anniversary dengan anak-anak.
kali ni Elinn dah email saya detail tentang deco setiap biji cupcakes, senang kerja saya!!
and..Elinn minta saya buat sedikit drawing..hoho, melukis atas cupcake bukan senang tau ;p, sbb tu saya mmg salute pada hasil2 karya kawan2 cupcake maker yang boleh melukis atas cupcakes,nampak cantik dan sharp buatannya...

untuk design muka Hagemaru , saya minta Muhammad cam kan dulu lukisan tu, spontan dia kata " ummi, hagemaru lah!!", "hagemaru duduk atas kek", hiks, so boleh nak kata jadi la jugak muka hagemaru if muhammad boleh recognized


saya risau juga, if hagemaru salah lukis boleh jadi toyol plak =)

i do hope Elinn puas hati, yang terbaik saya boleh berikan.
saya perlu practise untuk buat drawing yang lebih baik..


..Thank You Elinn,for your order and continuous support..

Akhyar is 8





25 pcs Chocolate Moist Cupcakes
with Buttercream frosting + Edible Image


Cupcakes order by Puan Hawa,

First time saya buat soccer theme ni..Hawa nak logo MU atas cupcakes, sedikit rerumput dan bola, waktu ambil gambar ni, bola atas rumput saya lupa letak pula, hehhe..takpe..janji customer dapat juga bola atas rumput ;)
Maaf ya Hawa, waktu you pick up cupcake ni saya tengah susun coklat untuk tempahan kek.
Happy Birthday Akhyar.
Moga Jadi anak kebanggaan Ibu bapa, berjaya di dunia dan di akhirat..insyaAllah.
..Thank You Hawa..

Umar Zafran is 2


2 kg ++ Chocolate Moist Cake
with Buttercream frosting

tempahan dari Puan Noor Lina dari Kota Warisan untk sambutan hari lahir putera kesayangan Umar Zafran, sedap nama Umar..dulu saya teringin nak letak nama umar untuk anak pertama, akhirnya Muhammad Amsyar Hadi juga menjadi pilihan ;p
Happy Birthday Umar Zafran.
moga jadi anak soleh dan berjaya di dunia dan akhirat, insyaAllah.
..Thank you Linn..