ORDER FORM

Name & pick up date =
Email Address =
Contact Number =
Pick up point = Salak Tinggi
Kompleks Perbadanan Putrajaya
Delivery on weekend
Delivery Address =
a) Cake
b) Cupcakes
Cake / Cupcakes Flavor
Type of Frosting for cake / cupcakes
c) Tartlets
d) Slice Cakes
e) Pastries
Other Product / Customize Order
Write up message for cake/cupcakes
Special instruction, Design/Theme/Colors/ Quantity =
Budget =

Click here to put a form like this on your site.

:: Marsya Damia is 3 ::



Princess Barbie Cake
Chocolate moist cake, layered with choc ganache
Vanilla buttercream frosting.

Order by Anne, bangi.
"Happy 3rd Birthday Marsya "
..Thank You Anne..
From Anne
" salam sue..tqvm..barbie cake marsya cantik..semua tanya sapa buat,beli mana..nanti sy tlg promotekan ye...thanx sue,marsya love it soOo much.. "

:: Aqil is 2 ::





25 pcs Choc moist and Vanilla cupcakes
with vanilla buttercream

TOM & Jerry cupcakes ni tempahan dari Puan Nonie, Bangi.
deco mmg request dari Nonie, for me nak lukis Tom and Jerry ni bukan mudah, dan disebabkan last minit order, jadi saya tak berani janji dapat lukis cartoon character ni, awal2 lagi saya dah bg tau Nonie, rezeki Aqil agaknya, ada customer yang delay waktu nak ambil kek, jadi saya punya lebih masa nak melukis..
done and approved by Mr Muhammad -my son yang sememangnya Tom & Jerry die hard fan :)
.
Happy 2nd Birthday Aqil
..Thank You Nonie..

:: Thank You Izan ::





16 pcs Chocolate Moist cupcakes
with chocolate buttercream, choc drizzle



ad hoc order ni dari Izan, KLIA :),
Izan call saya untuk tempah cake, pada hari yg sama :O.
mmg tak sempatla sbb saya bukan full time cake maker, jadi sy cadangkan cupcakes since saya ada masak extra pagi tu. and yes..simple deco..
.
"happy eating :) "
.
..Thank You Izan..

:: Birthday Celebration ::









66 chocolate moist cupcakes
with chocolate ganache and buttercream deco


Cupcakes order by Lynn, ( fantaghirolynn :)) )
on behalf of her friends, cupcakes to celebrate staff birthday.
Design totally request by customer.


.: HAPPY BIRTHDAY TO :.

CHUAN, SLY, GHANI, BURT, JAMIL, KAMAT , IZA

MAWI, SHULLY, AIZA, AYA, AZZ, ROSA,RIZAL, CHEW, MRS.K
.
..Thank You Lynn..

:: Good luck Zani::






16 pcs Chocolate moist cupcakes
with choc ganache and buttercream deco.

Tempahan dari Miss Faridah, Lembaga Peperiksaan.
buat sahabat yang akan melanjutkan pelajaran.

.
" Semoga Berjaya Zani "

belajar rajin2 okeh :)

..Thank You Fery..

:: Happy Eating ::






16 pcs chocolate moist cupcakes
with rich chocolate buttercream, chocolate drizle, sugarpaste.
Cupcakes utk Miss Elly, untuk makan2 kat office.
.
"Happy Eating!!"

:: Happy 25th WANA ::






16 pcs Chocolate Moist cupcakes
with Choc Ganache and buttercream deco



Order by Miss Elly a. k.a Cik Su and friends, DBKL.
cupcakes to celebrate WANA birthday...

.
"notis my cake drawing macam tak menjadi..aha, patutnya nak buat kek yg senget2 tu, hmmm, agaknya sbb kalut nak gi tgk transformer la ni :( "

.
"HAPPY BIRTHDAY WANA"

.
..Thank You Elly, penat drive ke putrajaya pick up kek ye :)..

:: Baking with Chef Noraini ::

Pada ahad yang lalu, 21/6/2009, saya telah berkesempatan mengikuti kelas ANIKA KEK POPULAR dengan Chef Noraini -bertempat di ANIZ BAKING CENTRE,Taman Samudera, Bt Caves, Selangor .
ini merupakan kelas masak kek secara rasmi yang pertama saya hadiri, tak ambil kira kelas memasak di dapur bonda tercinta yang tak jemu2 perturun resepi 3-2-1 pada saya :)

Resepi yang dipelajari adalah ;
Kek Span Vanila,
Kek Span Coklat,
Kek Pelangi,
Kek Buah,
Choc.Moist dengan topping Choc. Ganache,
Kek Black Forest dgn hiasan,
Kek Keju Tiramisu,
Kek Keju Blueberi,
Pandan Layer Cake.
+ resepi bonus :)
sebenarnya tujuan utama saya datang ke kelas ni adalah untuk mengetahui rahsia di sebalik resepi Chef yang sgt mudah dibuat dan sedap pula :), terutamanya kek lapis pandan yang merupakan salah satu favourite keluarga saya.
Beberapa gambar ketika kelas berlangsung;


















saya benar2 happy sepanjang kelas berlangsung,byk petua yang diberikan oleh chef, petua2 tu saya pasti, mmg tiada pada buku masakan :).. masa dari 10am - 5.30pm berlalu sgt pantas..
alhamdullillah, sijil pertama saya :))



.:kawan2 baru :.
.: keep in touch :.
..Thank You Chef Noraini ..









:: Eja & Khairol ::





100pcs chocolate moist cupcake
with buttercream and sugarpaste
budget wedding doorgift
my mak request cupcakes ni utk diberikan pada jiran, Eja ni pun kawan saya main masak2 masa kecil dulu :))
announcement;
I'am giving away free sample of budget wedding doorgift, VERY LIMITED.
self collect at any pick up point provided on 26 / 27 June 2009
Interested? Please email me;
Name and Contact Number:
Pick up Point:

:: Princess Barbie Kaseh ::




8" Doll Cake
Chocolate Moist Cake layer with chocolate blueberry
buttercream frosting
approx 1.97kg

Tempahan dari Puan Jelita.
Cake to celebrate her daughter birthday ~ Kaseh

my 1st doll's cake..saya agak letih masa deco kek ni, hoho, seharian petang tu saya menyiapkan set father's day, juga wedding doorgift...lepas solat asar baru saya mula deco both cake yang ditempah oleh Jelita, mungkin bila letih, jadi idea agak terhad, meratakan skirt barbie ni pun hampir sejam :)) hehe, saya kan budak baru belajar, so agak lama sikit la..
Jelita serahkan semua idea deco pada saya only it needed to be in pink!
I am not a fashion designer by any means, but I happen to think I did an alright job on the dress.
"Boleh la kan? "




HAPPY BIRTHDAY KASEH, kekasihku :)
..Thank You again Jelita..

:: Bumblebee and Adam is 3 ::





1 kg ++ Chocolate moist Cake with choc ganache and edible image




Tempahan dari Puan Jelita, Puchong.
Jelita order 2 cake for birthday bash party Adam and Kaseh ( Kaseh's cake will be update in the next entry )..
Adam lahir 7 hari awal dari Muhammad,..Kaseh pula lahir 2 bulan selepas Aisyah..seeeee, kami pregnant bersama-sama :)
" dah sepasang dah kita jelita, pasni rehat dulu, kasi derang membesar sihat , cukup makan..haha "
Jelita and her husband pula adalah Senior Syuk di UITM Manjung dulu..hmmmm, apa lagi...kami share byk cerita bersama, betapa tabahnya dia bila kadang2 'terpaksa' berjauhan dgn suami, salute okeh!!
"i pray only the best for u dear :) "

.
HAPPY 3 rd BIRTHDAY ADAM !!


.
..Thank You Jelita..




:: Chelsea Cupcakes for Daddy and Mommy ::





25 pcs Chocolate Moist Cupcakes
with buttercream and edible image

Beside cupcake on fathers day promotion, Sharifah Zuhaira order this set to celebrate Daddy and also Mommy ;P.


.
..Thank You Zuhaira..



:: HAPPY FATHER'S DAY ::

This special Father's Day wish
That comes with love to you
Brings warm and heartfelt
Thanks
For all the thoughtful things you do
It also comes to let you know
You mean more to me each day
To everyone your lives have touched
In such a loving way.
Happy Day
Dad
With Love





Special thanks to our valuable customer.
.: Solehah ( Putrajaya ):.
.: Nurul (Putrajaya):.
.: Arish ( Putrajaya ):.
.: Joseline ( Serdang ):.
.: Mama Pisah ( Bangi ):.
.: Haniza ( Putrajaya) :.
.: Farah (Putrajaya ) :.
.:Azlia (Putrajaya ):.
.:Siti (Bangi ):.
.:Zulhamimi (Salak Tinggi ):.
.: Eliss ( Shah Alam ) :.
.:Izan ( Nilai ):.
.:Zanita (Salak Tinggi ):.
.:Hamida (Puchong ):.
.:Sharifah Zuhaira (Shah Alam ):.
.:Siti Hawa (Salak Tinggi ):.
.:Sharifah Alwiyah (Kota Damansara):.
.: Elinn ( Salak Tinggi ):.
.: Alycia (puchong):.
.
24 sets taken for fathers day promotion. Tq again for participated in this limited time promotion.
.
p/s ; Thousand apologizes to dear customer yang menggunakan khidmat penghantaran, it seem musim buah strawbery gemuk2, even saya cut into two pun masih besar juga, and so while transportation those chubby strawberry tak reti duduk diam walau saya dah 'pin' those with toothpicks..and it also effects the chocolate butter cream swirl :( plus the weather yang sgt panas on 20 June
..Truly Sorry ..



:: Amazing Blog ? ::



saya terima award & tag ni dr Kak Jiejah.dia suruh saya take a break...buat sungguh2 macam jawab soalan exam..heheh


The rules:
1• Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.

Kak Jiejah


a- - dia kurus tapi perasan gemuk ;) please stop diet kak, saya dengki lebih kalau akak kurus lebih, hahhahaha


b- home chef hebat..bidang masakan dia more to my taste okeh, ala2 chinese..anak 1 (more to come , aminnn) lokong of course la satu kan..


c- kepala ok, boleh ikut la, gila2 remaja..jiwa muda katakan


d- sebaya saya - always :P, suka warna cekelat


e - blog worms(istilah baru oleh saya-excuse my language :) ), saya suka baca entry dia.


2• Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.



1- Taken!! married to MR Syuk..almost 4 years, still dating once a month :)

2- Mother of two (and more..planning-hahha) , a son, Muhammad Amsyar Hadi, and sweet Aisyah Syamimi


3- tak perlu cakap,semua tau saya minat baking, since in love with my mothers cake..decoration is after baking passion ;)


4- saya suka senyuman ibu saya bila lihat kami pulang ziarah


5- saya aktif diet


6- saya suka bila balik kerja, golek2 depan tv dgn anak2, me and Muhammad fan of HAGEMARU..


7. saya tamak teguran..walaupun kadang2 emosi degil nak terima, tapi sy suka, my sisters taula cane nak handle jiwa raga saya ni , hehhe


8. Sensitive make me kreatif, saya rasa la..hahha


9. saya suka dengan keadan hidup saya sekarang, saya suka rumah saya ( walau kena ada beberapa perubahan ) saya suka kerja saya (kena rajin lebih ni), saya suka kawan2 saya ( sbb sy tak suka gaduh2, so think positive je wut ever came ok), saya suka jiran2 saya..eh semua sukalah :)


10. Harry potter,Cinema, Cliniques, GUESS, BodyShop, Crispy Popia, ICCA.



3• Pick your ten (10) most deserving receipients and describe them.


1. Adiya ~ org hospital ni, saya takut jarum...


2. Iris ~ mama vouge


3.CTmaisara ~ tengah pregnant baby boy, aminn


4. Noza~ tgh pregnant baby boy jugak, aminn


5. Wanli ~ baru dapat kunci rumah baru, yahooo..


6. lina ~ my cupcakes friends, hey, take a break :)


7. Yanti ~ orang jauh ni...ikut husband merantau di negeri orang.


8. Maria KMC ~ ibu anak 2, share same hobby wif me

erkkk, 8 je boleh tak.. :P

4• Leave a comment on the receipients’ blog to tell them they’ve been tagged.


5• Paste the award badge in your sidebar.

:: Abah & Dasuki ::






1 kg Vanilla Cake, blueberry filling
with buttercream , edible image, sugarpaste.
Tempahan dari Pn Jumiati, LP KPM.
Kak Ju nak sambut 2 event sekaligus, senang camtu, so yang potong kek nanti 2 orang,
"abg Pian and Dasuki, Happy Father's Day and Happy 2nd Birthday "
..Thank you Kak Ju ..
.
p/s; I'm so thankful to be blessed to work in a such place where the people are so friendly and so easy and fun to work with. I enjoy working where I do right now, it doesn't feel so much like working really because I actually enjoy being with the people around me and doing what I do (there are exceptional times of course , for private, hehe:P).
There are so much hospitality and laugh and stories shared each day, and work of course even with the people I don't really know.
Instead of being my coworkers, they have become a very good friends to me.

:: Arissa Damia is 1 !! ::





25 pcs Chocolate Moist Cupcakes with vanilla buttercream

Tempahan dari Pn Rosnah, Putrajaya.
Ros nak design yang sama from my previous entry. Cupcakes utk sambut birthday buah hati pengarang jantung - Arissa Damia.

" Happy 1st Birthday Damia "


..Thank You Ros..

:: Selamat bertunang Eira & Ijal ::





16 pcs Chocolate Moist Cupcakes
with choc ganache & buttercream

Tempahan dr Elinn, Taman Exora.
Elinn order ni untuk sahabatnya Eira & ijal yang melangsungkan pertunangan.
"Selamat Bertunang Eira & Ijal "
..Thank You Elinn, for your continous support, senang berurusan dgn you okeh ;) ..
p/s; Design LOVE with rossete inspired by Rani @ bakedecorate2u. TQ Rani.

:: Happy Birthday Abah ::






1 kg ++ Chocolate Moist Cake
with buttercream frosting, shredded Chocolate and fresh Strawberries
Tempahan dari Mrs. X .. yes, kenapa saya panggil mrs X..atas permintaan tuan punya badan..no glamer2 ok ;)
Mrs. X awal2 lagi dah minta saya buatkan deco rossete with fresh strawberries.
..Thank You Mrs X..

:: Happy Birthday Balqis Part 2 ::







50 pcs mini Cupcakes, mix Strawberry and Orange Flavor
rossete design + cadburry mini
set ini juga ditempah oleh Alinn sbg buah tgn utk para tetamu.
..Thank You again, Alinn..

:: Happy Birthday Balqis ::







25 pcs Chocolate Moist Cupcakes
with buttercream frosting

Tempahan dari Puan Alinn, Segambut.
Alinn nak deco buku dan nama balqis atas cupcakes.
HAPPY BIRTHDAY BALQIS
..Thank You Alinn..

:: Telur Ini Sudah Dibasuh ::

sebelum saya sambung marathon update gambar2 yang berbaki dalam memory card ni, just nak berkongsi cerita..



semalam, saya singgah di pasar malam berdekatan rumah mak saya di Selayang..pantas sungguh saya membeli makanan utk dinner, mengejar waktu..syuk tunggu dalam kereta sbb taknak berjalan jauh :p


waktu berjalan tu saya terpandang gerai jual murtabak..yang menarik hati saya, di sudut gerai tu diletakkan rack berisi telur, tersusun kemas..lengkap dengan sign

" TELUR INI SUDAH DIBASUH "
:)
betapa saya menghargai usaha si penjual murtabak tu, langsung saya beli beberapa keping...
sebab...saya dah lama tak makan murtabak semenjak lihat telur2 masih fresh diambil dari bekas pelapik kertas coklat cair, langsung dipecahkan masuk dalam isi murtabak...
isk... : (
tak selesa sungguh hati saya, rasa was2 nak makan pun ada, cerita lama dah tu..
jadi semlam saya dapat menikmati keenakan murtabak tanpa was2 lagi.. ; )



telur di dapur saya yang baru saja dimandikan ;)