ORDER FORM

Name & pick up date =
Email Address =
Contact Number =
Pick up point = Salak Tinggi
Kompleks Perbadanan Putrajaya
Delivery on weekend
Delivery Address =
a) Cake
b) Cupcakes
Cake / Cupcakes Flavor
Type of Frosting for cake / cupcakes
c) Tartlets
d) Slice Cakes
e) Pastries
Other Product / Customize Order
Write up message for cake/cupcakes
Special instruction, Design/Theme/Colors/ Quantity =
Budget =

Click here to put a form like this on your site.

:: I Love You ::





maaf ya, saya dulukan entry ni untuk Ceera, Johor Bharu.

Ceera order cupcakes ni khas buat buah hatinya MR Faliq yang berada di KL sbg kezutan :)

design request by Ceera. ( credit to whoever she/he is)
" Happy Eating"


..Thank You Ceera..
.
Love and lace design , credit to Rani @bakedecorate2u


:: Muhammad is 3 ::

awal penglibatan saya dalam dunia dekorasi kek ni hanyalah sebagai satu jaminan ilmu supaya saya dapat menghasilkan sendiri kek untuk birthday anak2 juga apa jua family event, akhirnya minat yang mendalam memaksa saya berkongsi dengan anda semua :) begitulah indah ilmu yang diciptakanNya, saya bertemu dengan ramai kawan baru,


:)


happy?


yes!!

masih banyak lagi perkara utk saya mencuba.


ibu saya juga tak menyangka saya begitu tekun dengan dunia baru ni :D


hari ni saya nak berkongsi kegembiraan lagi sekali, walau setiap kali saya kemaskini blog ini, saya gembira, gembira berkongsi minat dan cerita yang sama..

:)


23rd of July 2009

muhammad amsyar hadi dah masuk 3 tahun.






Jungle Theme
marble rainbow buttercake
3 kg ++




Chocolate moist Cupcakes

buat sambutan hari lahirnya di nesery



ini teacher muhammad , manis orangnya, berkongsi tarikh hari lahir yang sama dengan muhammad



ok tak kek ummi buat?
:D


:: Princess Ladyana Merrisa is 2 ::





sedap nama empunya barbie's cake ni, sangat style!! :D

order from Su, Shah Alam ( betul ke kak su? sbb saya tak pernah dapat alamat akak :) , our conversation most tru hp rite, hehhe)

sebenarnya yang tertunggu entry ni adalah ibu saya, baru saja dia call tanya, bila nak update kek barbie..sebab...my mom nak tau apala yang saya buat menghabiskan seharian menyiapkan task ni..mmmm, dear mak, ni la keje anak mak kat umah, weekend, selain bz dgn cucu2 & menantu mak :)

back to the cake story ok :)

kak su minta saya buat barbie cake with long dress, picture provided...disebabkan bahagian belakang base pun dipenuhi bunga, jadi saya tak dapat memanjangkan lagi baju , hope this satisfied you akak...
.




saya buat banyak bunga extra, saya ingat pesan kak jun, mesti buat extra sbb bunga fondant ni tak boleh dipercayai :O , kalau patah or retak, at least ada back up :)

untuk kek ni sahaja, 2kg fondant saya gunakan, ( thank you to Mr Syuk sbb hadiahkan saya a verrryyyy goood helper, will update in da next entry, soon )


barbie's cake 2 kg++
base cake 2 kg++
total after deco 5 kg ++
cake serve 60 - 80

berat okay, saya terketar-ketar juga waktu nak masukkan cake ni dalam kotak, kotak pun guna idea kak jun, hehhe kak jun perturun semua ilmu, dari nak masak kek hingga la kek masuk kotak, thats y tak rugi menuntut dgn dia tau :D

" Happy birthday Ladyana Merrisa "
menyebut nama awak pun untie dah tau awak ni sungguh comel :)





..Thank You Kak Su..

:: Happy Birthday ::




Chocolate moist cupcakes
with vanilla buttercream



Order from Shirley, Airasia.


Shirley minta saya buatkan cupcakes with free hand drawing Mr Sponge BOB and Mr Patrick.





..Thank You Shirley..

:: Congrats Farhah ::





Cupcakes khas buat Farhah, my lucky 25 k visitor.


Congrats Dear :)
.
p/s; notice stoberi tak sama saiz, mmm stoberi ni jenis besar2, if terlalu besar saya terpaksa potong 2, sungguh tak comei kalau tak potong :D

:: Azlan weds Julia ::






Chocolate Moist cupcakes
with fondant


order by Ajani, Nilai
"Selamat Pengantin Baru Azlan & Julia "


..Thank You Ajani..

:: Ammar is 6 ::







Choc Moist / Vanilla Choc chips Cupcakes
with vanilla buttercream

Order from Pn Aishah, Kajang.
Pn Aishah minta free hand drawing dan tulisan atas cupcakes,buat Ammar, "Happy 6th Birthday Dear "
..Thank You Pn Aishah..

:: Sakinah & Farhana ::






2 kg ++ Chocolate Moist Cake
with buttercream and edible image



Order from Puan Zamita, Bangi
zamita ni kawan saya dari hot mama klab, KMC..berpeluang jumpa sekali sahaja, sakinah and farhana comel sgt, terutama si adik, gebusss :)
" Happy Birthday to Sakinah & Farhana "
..Thank You Ita..


:: Noor and Husband 's Day ::





Chocolate Moist Cupcakes
with buttercream


Order from Puan Noor, Bdr Baru Nilai.
Cupcakes to celebrate her 7th anniversary, Congrats to Noor and Husband..
bahagia selamanya :)


..Thank You Noor..

:: Pardon Me ::

Dear all,


maafkan saya, rasanya dah beberapa hari blog tak update,saya outstation, away from semenanjung, jadi agak sukar mendapatkan internet connection, ni pun saya berpeluang mencuri sedikit waktu menjenguk blog kesayangan dan melihat emails...wah..saya sungguh terkejut sbb banyaknyaaa email :O...
kepada yang berhajat nak tahu detail ttg cake/cupcakes, boleh terus menghubungi saya, but if you can wait, I will reply your email as soon as possible..


Warm regards and love,
Suhana
@ Bake Me Cupcake

:: Dear Abang ::



Chocolate moist cupcakes
with choc buttercream, fresh strawbery, mini cadbury, choc rolls


Order from Anor, Sg merab, bangi


" Happy 25th birthday MR Abang "




..Thank You Anor..

:: Amalin is 1 ::



1kg++ chocolate moist cake
with vanilla buttercream


Order from Pn Normah, Kementerian Pelajaran Malaysia.
" happy 1st birthday Amalin"
..Thank You Kak Norma...

:: THEO is 3 ::





Vanilla Cake with fondant
Order from Mrs. Cheryl Nathan, Nilai.
Thomas and Friends Theme , a special request from THEO's mom :)



" Happy 3rd Birthday THEO !!"
.
..Thank You Cheryl..



:: Baby Shower Cupcakes ::










Chocolate moist / vanilla cupcakes
with buttercream and fondant



Order by Mr A, as "cukur jambul" 's doorgift.


..Thank You..

:: Happy eating ::






Chocolate Moist Cupcakes & Vanilla cupcakes
both flavor with buttercream frosting


Order from Khairunnisa, Putrajaya.

cupcakes untuk makan2 dgn family and friends.




..Thank You Nisa..

:: Birthday Celebration ::






2kg++ Carrot Walnut Cake
Cream cheese, sugarpaste, fondant figurine

Tempahan dari UKA, Lembaga Peperiksaan.
..Thank You..
Design inspired by internet and kak ita @ guladanmentega :)
.
p/s: special thanxs to my sister ...my sister yang buatkan bunga kecil2 tu, kebetulan dtg ke rumah saya, kena paksa lak buat bunga, hehhe....her touch mmg berseni, diala yang buatkan hantaran perkahwinan saya dulu.


:: and the Winner is..... ::



Congratulations to our winner!


Miss Farhah , Putrajaya



finally this cupcake set made their way to ..





And hey, if you’re upset you didn’t win, the good news is that I will continue for 50, 000 lucky visitor. will update soon




:)

warm regards
Suhana @ Bake Me Cupcake


happy viewing everyone!!

:: Arman and 33 ::





Chocolate Moist Cupcakes
with vanilla buttercream and edible image


Has from bangi ordered this Manchester United theme cupcakes for Mr Arman.


"Happy 33 Arman"


..Thank You Has..


p/s: sebenarnya ada cerita di sebalik set cuppies ni ...mujurla Has memahami, Tq Has..my mistake, lately mmg bz sikit dgn office work, tambahan pula rumah saya under renovation.
ada juga order yang terpaksa saya tak terima (million sorry ..)email order pun byk yang belum saya reply, sabar ye dear customer...will reply those email as soon as possible..
mmmm ..jeles okeh dgn fulltime h/wife :)

:: Zack's Day ::






Chocolate Moist Cupcakes
with rich chocolate buttercream and edible image

remember Puan Ana? a friend of mine from Lembaga Peperiksaan, she's ordered this set only to celebrate her lover birthday...
deco request by Ana.
"Happy Birthday Mr Zack"
..Thank You Ana..

:: MY 25,000 LUCKY VISITOR ::


Bagi menghargai para viewer yang selalu berkunjung ke blog Bake Me Cupcake, saya ingin menghadiahkan set cupcakes spt di bawah..
yes kepada anda yang sudi datang kesini walaupun saya masih baru dalam bidang ini,
kepada yang sudi email saya, to congrats me..
i wish i can do better :)


bagaimana ingin mendapatkannya?
sila baca arahan berikut;

1) pengunjung yg saya cari-cari adalah pengunjung yang ke-25,000,

Sila lihat
:: My Visitors Counter::
di sidebar sebelah kanan skrin anda ..

dan jika paparan counter adalah : 25,000

maka andalah pengunjung yang bertuah itu

:)

2) Apa yang anda perlu buat utk memastikan saya tau yg andalah pengunjung bertuah itu?
print screen blog ini dengan paparan Visitors Counter : 25 000
3) Please Email to bakemecupcake@yahoo.com
nama:
no contact :
alamat :
.
bagaimana jika pengunjung tersebut bukan dari sekitar lembah kelang?
saya akan gantikan dengan sesuatu yang sama nilai dan boleh dihantar melalui kurier
:)
.
4) My Lucky Visitor No 25,000 akan di umumkan di blog ini.
.
Happy viewing !!