ORDER FORM

Name & pick up date =
Email Address =
Contact Number =
Pick up point = Salak Tinggi
Kompleks Perbadanan Putrajaya
Delivery on weekend
Delivery Address =
a) Cake
b) Cupcakes
Cake / Cupcakes Flavor
Type of Frosting for cake / cupcakes
c) Tartlets
d) Slice Cakes
e) Pastries
Other Product / Customize Order
Write up message for cake/cupcakes
Special instruction, Design/Theme/Colors/ Quantity =
Budget =

Click here to put a form like this on your site.

:: Princess Ladyana Merrisa is 2 ::





sedap nama empunya barbie's cake ni, sangat style!! :D

order from Su, Shah Alam ( betul ke kak su? sbb saya tak pernah dapat alamat akak :) , our conversation most tru hp rite, hehhe)

sebenarnya yang tertunggu entry ni adalah ibu saya, baru saja dia call tanya, bila nak update kek barbie..sebab...my mom nak tau apala yang saya buat menghabiskan seharian menyiapkan task ni..mmmm, dear mak, ni la keje anak mak kat umah, weekend, selain bz dgn cucu2 & menantu mak :)

back to the cake story ok :)

kak su minta saya buat barbie cake with long dress, picture provided...disebabkan bahagian belakang base pun dipenuhi bunga, jadi saya tak dapat memanjangkan lagi baju , hope this satisfied you akak...
.




saya buat banyak bunga extra, saya ingat pesan kak jun, mesti buat extra sbb bunga fondant ni tak boleh dipercayai :O , kalau patah or retak, at least ada back up :)

untuk kek ni sahaja, 2kg fondant saya gunakan, ( thank you to Mr Syuk sbb hadiahkan saya a verrryyyy goood helper, will update in da next entry, soon )


barbie's cake 2 kg++
base cake 2 kg++
total after deco 5 kg ++
cake serve 60 - 80

berat okay, saya terketar-ketar juga waktu nak masukkan cake ni dalam kotak, kotak pun guna idea kak jun, hehhe kak jun perturun semua ilmu, dari nak masak kek hingga la kek masuk kotak, thats y tak rugi menuntut dgn dia tau :D

" Happy birthday Ladyana Merrisa "
menyebut nama awak pun untie dah tau awak ni sungguh comel :)





..Thank You Kak Su..

No comments: