ORDER FORM

Name & pick up date =
Email Address =
Contact Number =
Pick up point = Salak Tinggi
Kompleks Perbadanan Putrajaya
Delivery on weekend
Delivery Address =
a) Cake
b) Cupcakes
Cake / Cupcakes Flavor
Type of Frosting for cake / cupcakes
c) Tartlets
d) Slice Cakes
e) Pastries
Other Product / Customize Order
Write up message for cake/cupcakes
Special instruction, Design/Theme/Colors/ Quantity =
Budget =

Click here to put a form like this on your site.

:: Deco Class ::

please dont get me wrong
:)
actually saya menerima phone calls, smssss, emails regarding deco class @ Bake Me Cupcake.


I'm really sorry...for a time being i dont have extra time since my timetable is pack with work, homework, a wife and mother of two, maidless..other than courage and enough knowledge to conduct class even the simple one.


i've got few suggestion for those out there who interested to learn how to deco cuppies ;
...
( she's a good teacher of mine besides very very very creative person :) )
...
( my cupcakes friend, just now open her very own baking centre, Congrats kak lea!! )
...
(my 1st teacher of cupcakes basic deco)
...
I learn from the best


:)

GOOD LUCK !!

:: Promosi Aidilfitri 2009::

Sempena Hari Raya Aldilfitri 2009
Promosi di Bake Me Cupcake
Limited only to 10 early customer.
. . .
16 pcs Cupcakes
( Saiz M : 5.5 cm top diameter )
chocolate moist with vanilla buttercream
Raya fancy drawing / edible image
RM 40.00 /set
(normal price @ RM 45.00)
. . .
Cupcakes will be pack in standard packaging box with nice n cute ribbon deco
. . .
Self pick-up only
( Putrajaya / Salak Tinggi )
Pick Up Date
17th until 18th Sepetember 2009
. . .
please email me with all these details.
1. Name:
2. Contact number :
3. Pick-up point & date : (important )
4. Quantity:
5. Write up message :
. . .
Latest order by 14 th September 2009

Please note; Full payment must be made for this promotion to secure your order.

Please confirmed your order as early as possible to avoid any disappointments.
..Thank You..
-ORDER CLOSED-
UPDATE, 09 / 09 / 2009

:: Cinta selalu ::




Carrot Walnut
Cream Cheese

Order from Norakamal, JPN Putrajaya
Mai minta saya buatkan cuppies utk anniversary yang ke 3


saya suka yang ni, hehe
.
..Thank You Mai..

:: My Dear OJAI ::



Chocolate moist
Chocolate Ganache
Fondant alphabet cut out
Order from Linda, Presint Diplomatik Putrajaya.
Lin cuma minta deco yang simple seperti previous order from other customer.
..Thank You Lin..


:: G yang Happy ::






chocolate moist
chocolate ganache
vanilla buttercream
fresh strawberry
choc roll & mini bar
Order from Zuraidah, UNIKL Bangi


moga cik G happy dengan cupcakes nya : )
strawberry kali ni pun besar2 juga, try cari yang sama saiz mmg susah.


..Thank You Zu...


p/s ; akhirnya saya dah dapat tempat utk dapatkan fresh strawberry yg 'sedang elok' saiznya, so takdela saiz terlampau besar yang buatkan saya ' terpaksa' potong 2 = )



:: Announcement ::

Starting from September 2009, there will be few changes in cake / cupcakes pricing
. . .
there will also changes in certain items if price for raw material in baking keep on rising such as sugar, flour, butter, cocoa powder and some more :(
. . .
the good news is, i will take no extra charge for simple/easy drawing and design.
. . .
new listing of price will be upload soon
. . .
Regards,
Suhana @Bake Me Cupcake

:: Glory Man United ::






Chocolate Moist
Chocolate Ganache
Order from Kak Linda, KMC
kek ni khas buat her big bro..mmg die hard Man U.
along with 25 pcs mini cheese cake.






Mini Cheese Cake
blueberry/chocolate filing




..Thank You Kak Linda..

:: sayang's cupcakes ::






Chocolate moist
Chocolate ganache
vanilla buttercream

Order from Miss Iera, UPM
Iera minta saya buatkan design yang sesuai dengan 'cinta' and ' student'.

i recognized design yang diminta oleh Iera adalah dari kak ita; Guladanmentega, credit to her : )
Iera ni antara customer yg sgt mudah berurusan.BEST! :)
..Thank You Iera..

:: Aqise is 6 ::







Chocolate moist
Chocolate Ganache
Edible image
Order From Pn Marina, Lembaga Peperiksaan.
untuk sambutan hari lahir Sweet Aqise, bila la nak dapat jumpa Aqise ni, tingin nak cubit2 pp dia yang gebu tu =)


Happy 6th Birthday Aqise!!


..Thank You Kak Ina..

:: Qaliff is 4 ::

saya banyak berhutang entry ni, alahai, lately mmg sgt sibuk, at work, home...rasanya saya dah jadi superwoman, semuanya buat sendiri.. :), sungguh saya bertuah kerana syuk sgt memahami ..banyak juga dia membantu, lebih2 lagi bila STRESS!!, nantila, bila emosi saya reda sikit, sgt akan story ok :)




Oreo Cheese Cake ini adalah tempahan dari Mr Syah, Nilai.




sebelum




selepas make over =)

..Thank You Mr Syah..

He said;
..Alhamdullillah pn ana, cake ben10 qalif licin n semua puas hati ngan rasa n decoration pn ana.Lookin 4wd 4 nxt business deal with u. Insyaallah..

:: Faizal and his cupcakes ::





Chocolate Moist
Vanilla buttercream

Order from Shirley, Airasia.
Shirley ni adalah one of our return customer, kali ni Shirley minta saya lukiskan logo Liverpool, katanya kalau guna edible image, kurang realistic, hahha, tapi saya dah bg tau awal, my free hand drawing pun tak cukup realistic, hehhe =)

..Thank You Shirley, for trusting me doing this ..

she said;
..Suhana, thankz 4 cuppies smlm ek, hanset flat batt semlm, really nice..tq, Shirley..

:: Welcome Ramadhan ::



Salam Ramadhan buat semua,


di kesempatan ini, saya sekeluarga ingin memohon maaf..

andai terdapat salah dan silap..

sesungguhnya yang baik itu semuanya datang hanya dari Allah SWT,

dan yang tidak baik itu dari kami, hamba-Nya.


Semoga kita keseluruhannya mendapat keberkatan dari bulan yang penuh Rahmat ini, insyaAllah..

=)
:: Happy Fasting ::

:: Athirah Hannani ::







Carrot walnut
Cream Cheese
.
Order from Pn Wahidah, from Ministry of Health Putrajaya.
awalnya wahidah cuma minta edible image sbg decoration, selepas dia melihat contoh2 cake disini, dia minta saya buat free hand drawing fav cartoon character Little Miss Athirah =)
..Thank You Wahidah..

:: Afifah is 6 ::






Chocolate Moist
Chocolate ganache
edible image


To My sweet Fatin Afifah
Happy Birthday Dear,


..Thank You Along..

:: Rahmat and Man U ::





Chocolate Moist
vanilla buttercream
edible image




order from Nur Syukri Hidayati.
untuk Dr Rahmat yang bertugas di hospital putrajaya.


..Thank You Yati..

:: TO Encik Abdullah ::







Chocolate moist
Chocolate ganache

Order from UKA, Lembaga Peperiksaan.


..Thank YOu..

:: Si comel Faris is ONE ::






Chocolate Moist
Chocolate Ganache
saya dulukan entry ni khas buat papa faris yang nak sesangat tgk kek anaknya ( arahan khas PTD mesti kena ikut :D )

Deco cake pun kena ikut citarasa papa faris yang kaki bola, sanggup berjaga malam semata nak tgk Man U beraksi, hehhe
Salam Hari Lahir Faris comey, semoga jadi anak Soleh di dunia dan akhirat...
..Thank You Ibu & Papa Faris..

:: KMC Kelab Isteri ::






remember entry sebelum ni , saya mentioned berlibur bersama keluarga di bagan lalang? sebenarnya saya sekeluarga menyertai Family Day bersama rakan-rakan Kelab Isteri Komuniti Melayu. Com,

inilah yang saya bawa sbg potluck, totally request from them.

Berry Cheese Cake
Chocolate Moist
Cream Cheese
Chocolate ganache



:: 58th ::

pagi2 lagi saya dah update blog, sebenarnya saya kurang sihat hari ni, mengadap skrin ni sbb tak boleh tido, Muhammad pun demam, sekarang ni mmg ramai org tak sihat, risau juga, moga kita sekeluarga dijauhkan dari penyakit wabak baru ni.







Chocolate Moist
layered Chocolate ganache
Vanilla buttercream
Fondant miniature
tempahan dari Nour Dina, Cheras.
kek ni utk meraikan hari lahir En Sanudin, Nour minta saya buatkan sedikit miniature Sate, sbb En Sanudin ni adalah penjual sate berjaya di cheras, ( saya mm penggemar sate, lebih2 lagi sate perut, ish diet diet :D )



juga beberapa 'wajah' kesayangan En Sanudin.
mmmm, saya buat kek ni in a very short time sbb nour nak dtg 3 jam lebih awal dari waktu asal., bukan maknanya saya tak prepare awal, kebiasaannya saya akan buat kek mengikut jadual, sbb tu penting cstomer kena bagi tau pick up time, jiwa kacau dibuatnya if perubahan last minit, sbb saya ada few order yang que ..tapi saya cuba juga siapkan awal, mujur tiada perkara tak diingini berlaku, alhamdullillah..
abis deco, kek masuk peti ais sementara tunggu owner datang ambil.


..Thank You Nour..



p/s; i heard cake tak intact masa sampai rumah nour...actually if My Mr D buat delivery, dia akan bawa kereta paling laju 60 km/j..yes, mmg sgt slow, sbb tu kadang delivery time boleh ambil masa yang lama, sy betul2 risau jika cake tak intact bila sampai rumah customer, berulang kali saya pesan, stay slow as u can ok, customer pun saya pesan macam tu...

:: SYASYA is 7 ::







Vanilla
Vanilla buttercream
Chocolate Ganache
Edible image


Order from Jaja, Bdr Baru Salak Tinggi.
saya sebenarnya terharu dgn jaja ni, sebelum dtg order dia siap dtg rumah lagi, nak tgk dulu and tanya boleh order tak, :)
pada saya, if customer nak datang ke rumah , apa salahnya, bagi tau awal2, set appointment,boleh kita sembang2 minum kopi :D


..Thank You Jaja..

:: Girls only ::




Carrot Walnut
Cream Cheese

Order from Zurina, Putrajaya.



..Thank You Zurina..

:: Congrats Miza Dear ::



Chocolate moist
Vanilla buttercream
Fresh Strawberries
Sprinkles

Order From Mr A untuk cinta hatinya
eawahhh, lately tempahan Bake Me Cupcake dipenuhi dengan lelaki bunga2 cinta =)
deco set ni juga saya buat berpasangan :)


Congrats Miza , on ur graduation day


..Thank You Mr A..

:: 1 + 1 = Love ::








Chocolate Moist
Vanilla buttercream
Fresh Strawberry
Sprinkles + beads

Order from Wani, Johor.

..Thank You Wani..


p/s: please excuse photo nya okey,gelap terang gelap terang,hahha, sy masih belajar lagi guna syuk's properties ni...

:: Cinta Azura ::





Chocolate Moist
Vanilla Buttercream
Sprinkles


cupcakes order by Mr B, Putrajaya


To me, Mr B sgt romantik, dia request only Love and Her name..
saya doakan kalian berbahagia, cinta ke anak cucu okeh :)



..Thank You Mr B..

:: sekadar bercerita ::

saya tak boleh tidur, maybe sbb petang tadi dah tidur, keletihan sogok anak2, bawa mereka ke laut :),
berseronok @ KMC Kelab Isteri 2009 Family Day Gathering


happy today


bukan kerana saya terpaksa pejam mata menolak tempahan kek fondant setinggi 2 tingkat, juga kek barbie yang menjadi idaman kalbu (maaf ya dear customer, harap dapat jua berjumpa dgn cake maker yang mampu buatkan :D )


tetapi kerana saya dapat berehat sungguh sesungguhnya hari ini, last week mmg saya sangat sibuk,muhammad asikla ajak saya tgk wayang cerita ICE AGE 3, tak sempat lagi nak bawa


:O


sebenarnya saya ingin bercerita tentang a few comments from dear customer tentang one of produk kami, Chocolate Moist Cake.


resepi cake ni saya dapat dari buku resepi kek harijadi, dan saya betul tak menyangka hasilnya
( my mom pun dah guna resepi ni :) )


super moist, rich in taste, tak manis sgt


sehingga ada customer yang made comment supaya saya kurangkan kadar moist cake ni,

:O

bagaimana ya?

aduh..


apa yang boleh sarankan, next time if you want to place order again with us, you can hav our Chocolate buttercake.


the taste? definitely tak sama dengan Chocolate Moist Cake


citarasa berbeza yang dianugerahkan Allah buat saya akur.


=)


saya happy bila view customer's comment, dan selalunya positive comment buat saya benar2 gembira, rasa nak terbang tinggi je,


kerana saya seorang ibu anak 2 yang bekerja, juga cuba membahagi masa lagi utk buat org lain gembira, bila ada org menghargai segala usaha saya,

alhamdullillah..

Thank you Allah..



2 peminat choc moist cake @ Bake Me Cupcake







Regards
:: Suhana ::