ORDER FORM

Name & pick up date =
Email Address =
Contact Number =
Pick up point = Salak Tinggi
Kompleks Perbadanan Putrajaya
Delivery on weekend
Delivery Address =
a) Cake
b) Cupcakes
Cake / Cupcakes Flavor
Type of Frosting for cake / cupcakes
c) Tartlets
d) Slice Cakes
e) Pastries
Other Product / Customize Order
Write up message for cake/cupcakes
Special instruction, Design/Theme/Colors/ Quantity =
Budget =

Click here to put a form like this on your site.

:: Announcement ::

Dear Everyone,

 
I’m on vacation for a few days. If you send me an email or text to me, don’t expect a reply for a while.
If you have a question about cake/cupcakes or wanna make order, please email to bakemecupcake@yahoo.com,  I will get back to you as soon as possible.

until then, Thanxs and Take Care :D

:: Kek utk semua ::

Sebiji kek yang telah disumbangkan oleh kami utk Majlis Mesra Penduduk Desa Bestari, mulanya saya nak buat kuih talam, tapi syuk kata, haruslah cake maker sumbangkan kek : D, saya okay saja. so inilah hasilnya, chocolate cake super moist, layered and frosting with chocolate ganache + choc fudge + stoberi manis yang mewah + oreo biscuits . 
saya sangat berpuas hati :D






Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: 50 ::



Blueberry Cheese Tartlets

Customer : Suhaily Azura , Nilai
( antara return customer yang sangat mudah berurusan dan SGT memahami , billion thanxs to all my return customer, for your continuous support to our home-based business :D
We just wanted you to know that we truly enjoy working with you and feel honored to be your chosen )

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Edible Garden ::






Chocolate Moist + Choc Ganache + Fondant Deco
Garden theme

Customer : Suhaily Azura
Details : Kek for makan2  balik kampung :D

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Kemudahan Anda ::

Assalammualaikum & Salam Sejahtera,

Pembaca dan pelanggan yang saya hormati..

Kami menyediakan kotak carian di dalam halaman ini ( sebelah kanan anda di bar tab menu )
ini adalah untuk memudahkan anda mencari maklumat di halaman kami. Tanpa kotak carian, anda mungkin perlu mengklik melalui semua  laman hanya untuk menemukan maklumat tersebut.
Anda hanya perlu menaip perkataan/ kata kunci maklumat tersebut, dan enjin carian akan membawa anda kepada maklumat tersebut.

sebagai contoh : taip perkataan  " Price " untuk mengetahui tentang harga
atau " wedding cupcakes " untuk mengetahui tentang tempahan kami yang lalu.

info ini telah dikemaskini di " INFO  "

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)
Ikhlas - Suhana @ Bake Me Cupcake.

:: sayang u ::





Chocolate moist + vanilla BC
Birthday Cupcakes

Customer : Miss X, Putrajaya.

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: dear 'B' ::






Chocolate Moist + Vanilla buttercream + Fresh Strawberry
Birthday cupcakes


Customer : a very nice lady,Putrajaya, i really cannot remember her ..maafin..folder DONE ORDER 2009 'ter'hilang :(

Details : Cupcakes to celebrate her husband birthday

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: buat MAMAku sayang ::





Chocolate moist + Vanilla BC
Birthday cupcakes

Customer : Aween, Putrajaya.
Details :  flowery cupcake design , only to to make her mom happy : D, sejuk perut ibu mengandung..

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: EXTRA CUPPIES FOR SALE ::

Extra cupcakes + Extra Strawberry = Fast Sale :)





Chocolately Strawberry Cupcakes
S16 pcs Chocolate moist + chocolate ganache + very sweet strawberry


Fast sale price = RM 50.00
strictly self pick up @ Parcel E / Desa Bestari


interested ? please sms / call Suhana @ 019 386 25 05

~ SOLD TO FAHIYA, TQ SO MUCH ~



 
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: to love and be loved ::






Tiramisu Cake

Customer : Suhaily Azura, Nilai.
Details : kek yang ditempah khas buat sambutan hari lahir Su & Encik Husband.


Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: 4 in 1 ::







Tiramisu Cake

Customer : NurHaya , Putrajaya.

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: ketika cinta memanggil ::

Lately mmg ramai customer yang tempah kek + fresh stoberi..mmg untung la org yang makan, sbb stoberi sebiji2, manis pula tu. Saya biasa guna Korean Strawberries..kecil2, tapi manis dan sedap, berlainan dgn stoberi lain, indah khabar dari rupa :p ..harap2 musim stoberi korea ni berpanjangan krn saya pun peminat tegar stoberi :D

 





Chocolate Moist + BC + Fresh Strawberries

Customer : Pn Izan, Nilai.
Details : Cake to celebrate her 9tn Anni.Congrats!

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Mr Mohaz ::






Chocolate Moist + Choc Ganache + BC + Fondant

Customer : Puan Mashi, Putrajaya
Details : Kak Mas order kek ni utk Encik Asben yang giat ber'golf..moga besday boy suka kek ni - 89 lubang ? :O

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Ina's Day ::






Chocolate moist + Vanilla BC

Customer : Miss Aishah, Putrajaya


Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Buah tangan ::







Carrot Walnut + Cream Cheese

Customer : Mr Aizol's Friend, Putrajaya
Details : Cupcakes sebagai buah tangan penyejuk hati :D

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: My Lovely Fiancee ::









Chocolate Moist + Choc Ganache + Fresh Strawberries

Customer : MR. S , Kuala Lumpur.
Details : Cake to suprise his fiancee on her birthday.

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Zaliha's Day ::






Chocolate Moist + Vanilla BC

Customer : XXX
Details : kek ni ditempah oleh 'tanpa nama' sebagai suprise utk Cik Zaliha, Putrajaya. Maaf buat penerima kerana sehingga kini saya masih merahsiakan identiti pengirim. Suprise !! :D

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: CAKE/CUPCAKES INFORMATION ::



Salam sejahtera,


Soalan-soalan lazim yang diterima oleh kami.


S: Bagaimana nak tempah kek / cupcakes ?
J : Produk boleh ditempah secara online,buat masa ini kami hanya menerima tempahan melalui email. Sila berikan butiran tempahan anda ke bakemecupcake@yahoo.com  atau isi Order Form  DISINI .
Kami akan memberi respon seberapa segera beserta dengan butiran harga.
Kami juga bersedia menerima gambar/design/ foto atau email beserta dengan cadangan anda untuk menzahirkan setiap idea kreatif anda ke kanvas kek/cupcakes. Lebih banyak maklumat yang diberikan, lebih baik lagi.


S: Apakah Produk yang ditawarkan di Bake Me Cupcake?
J : Kami menawarkan Fresh Homemade Delights, terdiri daripada ;
  • Chocolate moist cake .
  • Buttercake ( vanilla - strawberry -  orange )
  • Carrot walnut
  • Sponge cake ( vanilla / coklat ) ,
  • Tiramisu
  • Cheese cake
  • Cheese Tartlets
Resepi kami menggunakan bahan-bahan yang segar dan terbaik, dan paling penting adalah HALAL, Insyaallah. Ini adalah untuk memastikan kualiti rasa produk kami adalah sebagus kelihatannya.


S: Berapa harga ?
J : Harga produk boleh dilihat DISINI
harga secara terperinci adalah berbeza mengikut dekorasi yang diminta, sebagai contoh; harga kek yang melibatkan fondant/sugarpaste, ianya adalah mengikut perincian atau usaha yang diperlukan untuk membuat dekorasi tersebut. Oleh itu, harga cake/cupcakes begini agak 'Pricey ' berbanding dekorasi menggunakan 'Buttercream'


S: Nak ambil 'Order' dimana ?
J: Collection Point yang telah ditetapkan

Weekdays / office hour :
1. Desa Bestari, Salak tinggi, Selangor.
2. Kompleks Perbadanan Putrajaya, Presint 3.

Weekends /  Public holiday :
Desa Bestari, Salak tinggi, Selangor.


S : Boleh buat Delivery ?
J : Penghantaran adalah pada hari Sabtu , Ahad , dan Cuti Umum sahaja. Kadar Caj tertakluk pada kawasan penghantaran. Caj minimum adalah RM 15.00


S: Kawasan Liputan ?
J: Salak Tinggi, Bandar Baru Salak Tinggi, Putrajaya, Nilai, Bandar Baru Nilai, Bagan Lalang, Kota Warisan, KLIA, Dengkil, Bangi, Semenyih, Bandar Eisntek, Kajang, Puchong, Shah Alam dan sekitar Kuala lumpur

 
S: Kek tahan berapa lama ?
J : 3 hingga 4 hari di luar peti sejuk. Seminggu dalam peti sejuk. Resepi kami tidak menggunakan sebarang bahan pengawet.


S : Kedai di mana ? Boleh datang dan beli secara 'Walk In' ?
J : Bake Me Cupcake adalah perniagaan secara online dari rumah ( ada rezeki kami akan buka kedai juga :D ) . Tempahan / pembayaran  adalah secara online sahaja. Walaubagaimanapun, setiap pertanyaan melalui sms / email tetap akan saya jawab : D 


S : Boleh bayar Cash Upon Collection ?
J : Maaf, setelah beberapa lama menjalankan perniagaan secara online ini, kami juga telah melalui beberapa peritiwa yang tak dapat dielakkan. Justeru itu kami hanya menerima pembayaran melalui talian terus / online.
Maklumat pembayaran akan diberikan melalui 'Confirmation Email '. waktu yang terbaik utuk mebuat bayaran adalah dalam masa 3 hari dari tarikh pelanggan menerima 'Confirmation Email '.


S : Boleh buat aising kek kurang manis?
J : Boleh. Pelanggan cuma perlu nyatakan dalam email. ( tapi icing fondant mmg tak boleh, kerana resepinya 95% adalah gula ).




Kami menyediakan kotak carian di dalam halaman ini ( sebelah kanan anda di bar tab menu )
ini adalah untuk memudahkan anda mencari maklumat di halaman kami. Tanpa kotak carian, anda mungkin perlu mengklik melalui semua laman hanya untuk menemukan maklumat tersebut.
Anda hanya perlu menaip perkataan/ kata kunci maklumat tersebut, dan enjin carian akan membawa anda kepada maklumat tersebut.


sebagai contoh : taip perkataan " Price " untuk mengetahui tentang harga
atau " wedding cupcakes " untuk mengetahui tentang tempahan kami yang lalu.




info ini akan dikemaskini dari masa kesemasa.


If you still have questions about our product, we can help, please do no not hesitate to email .
Terima kasih, Jumpa Lagi : D

Regards,
Suhana for Bake Me Cupcake

:: Nurul & Nizam ::








Chocolate Moist + Fondant Frosting + Gumpaste

Customer : Nurul, Bdr Tun Razak.
Details : Hantaran pertunangan, warna hijau dan emas pilihan Nurul.

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Princess Rania is One ::









Chocolate Moist + Vanilla BC + Toys

Customer : Aziah , Bdr Baru Salak Tinggi
Details :  Azie minta saya deco kek yang istimewa bersama beberapa Barbie's Toy untuk buah hatinya, Rania..saya suka kek kali ni sbb bunga2 di bahagian tepi kek..bila susun banyak bunga2 kecil tu, nampak lebih feminin, sesuai dengan Puteri Rania yang comel :)


Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: It's Hafiy & Nisa Birthday !! ::







Chocolate Moist + Chocolate ButterCream + Edible Image

Customer : Pn. Onecity, Bdr Seri Putra
Details : Cake to celebrate both her son and daughter birthday.


Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Doctor Adib is 3 ::





Chocolate Walnut + Chocolate ganache + Edible Image

Customer : Niza, Hulu Langat.
Details : kek kedua yang ditempah oleh Niza..

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Captain Akif is 4 ::






Chocolate Walnut + Choc ganache + Edible image

Customer : Niza, Hulu Langat.
Details : Flavor kali ni adalah special request dari Niza, kata niza, kedua anaknya sukakan coklat dan walnut, jadi saya cuma gabungkan sahaja sebagai satu resepi yang sederhana manisnya.

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: ADHA & IZZURA ,part 3 ::






Chocolate Moist + Vanilla BC

Customer : Izzura, Putrajaya.
Details : set terakhir yang ditempah oleh Izzura.

p/s: gambar gelap -time ni s/light takde :(

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Roses roses ::






Chocolate moist + Fondant + Gumpaste

Customer : Fareen Azleen, Putrajaya.
Details : Cuppies utk merisik.kali ni Fareen order on behalf of her Mom in law..terima kasih Fareen kerana memahami situasi saya hari tu.. :)

Terima Kasih , Jumpa Lagi :)