ORDER FORM

Name & pick up date =
Email Address =
Contact Number =
Pick up point = Salak Tinggi
Kompleks Perbadanan Putrajaya
Delivery on weekend
Delivery Address =
a) Cake
b) Cupcakes
Cake / Cupcakes Flavor
Type of Frosting for cake / cupcakes
c) Tartlets
d) Slice Cakes
e) Pastries
Other Product / Customize Order
Write up message for cake/cupcakes
Special instruction, Design/Theme/Colors/ Quantity =
Budget =

Click here to put a form like this on your site.

:: My Muhammad is 4 ::

Pada mulanya saya mempelajari bagaimana 'mendeco' kek adalah kerana keinginan yang kuat membuat kek sendiri utk majlis hari lahir anak2,  cemburu melihat kebolehan rakan bakers yang mengundang niat utk mempelajari asas membuat dekorasi kek, Alhamdullillah, saya berjaya juga menguasai sedikit ilmu..hanya utk merealisasikan  impian saya yg kecil.
Sekadar berkongsi, ini adalah beberapa gambar sekitar majlis hari lahir anak saya yang sulung, Muhammad Amsyar Hadi pada bulan Julai@ Taska Ayu Manja, Parcel E, Putrajaya.

Muhammad with his  Power Rangers Theme Cake
 Power Rangers agak 'Gempal' - dah lama tak exercise :P




Muhammad with his sister, Aisyah.


pada mulanya Muhammad request Power Rangers PINK..ish2..tak macho langsung...sengaja saya tukar ke Power Rangers MERAH, Muhammad senyum gembira bila kawan2 pun turut suka :D

Peace!

 JUMPA LAGI =)

:: Happy Birthday Sayang ::



Chocolate moist with Vanilla buttercream.

sorry,terlalu lama gambar ni dlm simpanan sampai dah terlupa nama this guy yg order cake, from Kota Warisan. sorry ye dik..

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Mai's Day ::



Chocolate Moist with Chocolate Ganache

Order from Lin, Bdr baru Salak Tinggi.

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Mia, Part 2 ::








Chocolate Moist with buttercream
Princess Snow White & 7 Dwarfs Theme Cake

Thank you Wyra.

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: OKTOBER ORDER IS NOW OPEN ::

Dear Everyone,

We are VERY pleased to announce that our OKTOBER 2010 ORDER is Now Open.
Please review our MENU HERE


You can email us your order to bakemecupcake@yahoo.com with all these details.
( copy paste)
1. Name:
2. Contact number :
3. Pick-up point & date : ( important )
4. Cakes :
5. Cupcakes :
6. Quantity :
7. Size :
8. Flavor :
9. Topping : ButterCream / Chocolate Ganache / Fondant
10. Theme and color of design :
11. Write up message :
12. Budget :

or fill in the ORDER FORM HERE

Thanks and Take Care,
xoxo - Suhana for Bake Me Cupcake (^_^)

:: Utusan di Aildilfitri ::

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

1 Syawal telah pun seminggu berlalu,saya pasti umat Islam masih meraikan Aildilfitri selepas sebulan menempuh bulan Ramadhan dengan penuh keimanan =) Alhamdullillah dan Tahniah !! Semoga kita dapat bertemu dengan Ramadhan di tahun hadapan, InsyaAllah.

Masih banyak yang perlu saya update, kebanyakan gambar tempahan customer dari bulan Julai 2010 belum pun sempat untuk saya upload disini. Kesibukan tugas seharian, pengajian dan tempahan dari pelanggan membuatkan waktu 24j sehari semakin pendek =), saya pasti rakan2 bakers juga begitu.

Walaubagaimanapun, saya cuba sedaya upaya menguruskan masa dengan baik, terutamanya kepada mereka yang menghantar email bertanyakan tempahan, insyaAllah email anda akan dibalas selewat lewatnya dalam tempoh 48 jam.

Dikesempatan ini, kami sekeluarga ingin memohon Ampun & Maaf sekiranya terdapat kesilapan dari pihak kami sepanjang menjalankan perniagaan secara online ini. Sesungguhnya yang baik itu hanyalah dari Allah SWT dan yg buruk itu datangnya dari kami hambanya.


Selamat Hari Raya Aildilfiri
Maaf Zahir dan Batin



Suhana, Syukri, Amsyar & Aisyah

:: Borang Daftar Kelas ::

Name:
Email Address:
No HP
No Kad pengenalan
Lokasi Rumah
Tarikh Kelas
Pilihan Kelas Basic Buttercream Cupcakes - RM200
Basic Fondant Cupcakes - RM250
Basic Buttercream Cake - RM150
Basic Fondant Wedding Cake - RM200
Buttercream Doll Cake - RM180
Fondant Doll Cake - RM220
Basic Buttercream Cake+Cupcakes - RM 300
Soalan / Special Request

This HTML form was created by Freedback.

:: Mia , Part 1 ::

Salam, dah lama tak menulis di blog ni..  ;) biasanya rutin cuma upload gambar kek sahaja, selebihnya banyak saya menulis di blog peribadi..,
Ramadhan semakin berakhir, sedih kan? cepat betul masa berlalu~
Banyak kelebihan dan keistimewaan yang akan dikurniakan oleh Allah SWT kepada mereka yang dapat meraikan bulan Ramadhan dengan amal  kebaikan.

Bagi mereka yang telah memulakan perjalanan pulang ke kg untuk menyambut Aildilfitri,
LOVE URSELF & TAKE CARE OF URSELF okay~
jagalah diri dan keluarga sepanjang musim perayaan ni..
Jangan memecut laju2.. Jangan berSMS semasa memandu.. pastikan rehat secukupnya sbl memulakan perjalanan..
Sayangilah diri dan ingatlah orang-orang yang kita sayang.. =)


***

Back to the cake story,order from my return customer, Mrs Wyra. The idea, design and evrything is from her,wit all the squeezable icing , sprinkles, edible decorations, and colored sugar :)

Her daughter turned five and she desperately wanted Snow White theme to attend the party. Having a good birthday party cake can make the day all that much more special..
Starting with her favorite cake, add the right decorations and of course, all of her favorite friends to make the day one that she will remember.

After a brief discussion about 'movies' vs. 'reality', she reluctantly agreed that it wasn't possible for a  character to come. But I decided that I'd make her a cake with all that I can take! and in such a challenging way..alhamdullillah, i hv completed the task, Thank You Wyra






Vanilla cupcakes with Vanilla Buttercream
Carrot Walnut with Cream cheese
Princess Snow White theme Photocake

...to be continue..

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)


:: Hepy bufday MIA ::



Chocolate moist + chocolate ganache
Birthday Theme

Customer : Elinn, Nilai.

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Ana & Lan ::



Chocolate moist with Fondant & Gumpaste
'Hantaran' for Wedding

Customer : Puan Mashitah, Putrajaya.

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Hazeem & Irfan ::




Chocolate moist with buttercream

Customer : Zunita, Sepang.

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: mini cupcakes ::



Mini cupcakes, Chocolate flavor with buttercream and M&M choc drop

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: How old ? ::



Chocolote moist + Vanilla buttercream

Customer : Mr Fadzril, Sepang.

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Happy Birthday MAMA ::



Original baked Cheese Cake

Customer : Suraya, DBKL

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Promosi Kek Syawal 2010 ::

Sticky post, please scroll down for latest update.Thank you.


OLE-OLE  SYAWAL

Assalammualaikum & Salam Ramadhan,

In conjunction with the upcoming Hari Raya or Eid Celebration,

We are ready to accept orders for cakes / fruit tartlets as a gift or a meal for your guests :)

***
Chocolate Moist Cake
Topping : Chocolate Ganache
Tema Aildilfitri
1 kg++ = RM 55.00  
(normal price : RM 70.00 )

***
Fruit Cake ( plain )
1 kg++ = RM 50.00 (normal price : RM 60.00 )


***
Cheese Tartlets
Blueberry / Strawberry

25 pcs : RM 35.00

50 pcs: RM 60.00
(normal price : RM 68.00 )

***
SELF COLLECT
6 hingga 9 September 2010

Kompleks Perbadanan Putrajaya, Presint 2
Taman Desa Bestari, Salak Tinggi


***
MACAM MANA NAK ORDER?


sertakan butir-butir berikut ( copy paste )


Nama:

Contact No:

Jenis ole-ole dan kuantiti:

Self Collect : Putrajaya/Salak Tinggi

Tarikh Collect : 6/7/8/9 September 2010

***


Tarikh akhir untuk buat tempahan ialah pada 5 September 2010

(please make your order as early as possible. No order will be entertained  1 week before raya )

***
Payment Must be MADE to confirm your boking.

***
Selamat Berpuasa buat semua, semoga ibadah kita di bulan Ramadhan yang mulia ini diredhai Allah SWT,InsyaAllah.

Thank You :)
Yours Truly,
Suhana for Bake Me Cupcake

:: Farish is 3 ::



Chocolate moist + Chocolate Ganache
Soccer Theme

Customer : Haniyyah, Nilai

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)