ORDER FORM

Name & pick up date =
Email Address =
Contact Number =
Pick up point = Salak Tinggi
Kompleks Perbadanan Putrajaya
Delivery on weekend
Delivery Address =
a) Cake
b) Cupcakes
Cake / Cupcakes Flavor
Type of Frosting for cake / cupcakes
c) Tartlets
d) Slice Cakes
e) Pastries
Other Product / Customize Order
Write up message for cake/cupcakes
Special instruction, Design/Theme/Colors/ Quantity =
Budget =

Click here to put a form like this on your site.

:: Delivery ::

Delivery only on Weekend / Public Holiday.


1. Kota Warisan
Putrajaya
Cyberjaya
KLIA Airport
LCCT Areas = RM15

2. Mantin
Nilai 3
Bandar Sri Putra
Bkt Mahkota
Seremban 2 = RM20

3. Putra Heights
Saujana Putra
Bagan Lalang
Banting
Bandar Seremban
Senawang
Port Dickson = RM25 - RM30 (depends on the area)

5. Shah Alam
Puchong
Subang Jaya = RM30 - RM40 (depends on the area)

6. KL = RM30 - RM40 (depends on the area)

7. Other areas such as outside Klang Valley upon availability and based on mileage+toll+parking fees+service charges, please contact me for further info.

:: victoria sandwich cake 4u::

2kg VSC with lots of fruit and fresh cream
Order from Kak Ju, LPM Putrajaya
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Aleyah is 6 ::

Muslimah Doll's cake
order from my beloved friend, Ekin, Putrajaya untuk majlis hari lahir di Taski Abim
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

Order from Sti Haizura, cupcakes with 'durian' & watermelons theme
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Bufday ayah ::

Order from Nurul Akmar, Putrajaya
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Fast Sale = PAVLOVA ::



we've got Extra Pavlova for FAST SALE
exactly the same as in the picture above

RM 48 only
-SOLD-

first come first serve basis,

self pick up at Kompleks Perbadanan Putrajaya, Presint 3 Putrajaya
please text/call 019 388 2505 for booking.

Thank you & Have a Nice day  :)

:: Jadual Kelas Bulan Disember 2011 & January 2012 ::

Sticky post. Please scroll down for latest entry.

Terdapat 3 kelas baru utk bulan disember iaitu
Kelas Aneka tartlets, belajar 3 jenis tarlets,
Kelas Wedding Buttercream Cake- belajar buat bunga tanpa menggunakan biskut kon dgn menggunakan buttercream yg mudah, cepat disediakan dan sedap.
Kelas Asas menyalut kek dgn buttercream - belajar teknik yg betul utk menyalut kek dgn kemas

24/12/2011(Sabtu) - Kelas basic buttercream cupcakes
26/12/2011(Isnin) - Kelas Basic Buttercream cake
27/12/2011(Selasa) - Kelas Aneka Tartlets (RM 80)
28/12/2011(Rabu) - Kelas Asas menyalut kek dgn BC (RM100)
30/12/2011(Jumaat)-Kelas Basic Buttercream cake

2012
1/1/2012 (Sabtu) - Kelas Wedding Buttercream Cake ( RM250)
7/1/2012(Sabtu) -Kelas basic buttercream cupcakes + Asas menyalut kek dgn Buttercream ( RM280)
14/1/2012 (Sabtu) -Kelas Basic Buttercream cake
15/1/2012( Ahad ) - Kelas Buttercream Doll's cake
21/1/2012(Sabtu) - Kelas Wedding Buttercream Cake ( RM250)
28/1/2012 (Sabtu) -Kelas Aneka Tartlets (RM 80)

Sila email ke bakemecupcake@yahoo.com utk pendaftaran kelas;

nama :
no h/p:
tarikh kelas:

# booking fees RM 50
Happy baking!!
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)
xoxo- anna

:: Thanks So Much Rani!! ::




Kesempatan pulang ke kampung halaman sebalah ibu saya di Kedah tidak saya sia-siakan begitu sahaja, sengaja saya 'book' kelas Kek Hantaran dengan Puan Rani kita di Changlun, Kedah. rupa-rupanya rumah Rani dgn rumah emak di Bkt Tembaga sangatlah dekat, perjalanan cuma 20 minit je, bila guna GPS, segala bukit bukau ditempuh hehhe, dah tak perlu guna laluan Alor star atau Jitra untuk sampai ke Changlun.

Kedatangan saya disambut mesra oleh Rani dan saya ditemani oleh seorang lagi rakan baru yang saya kenal semasa kelas ini berlangsung, cik G :).. banyak perkara yang saya pelajari daripada kelas ni..sebenarnya dah bertahun menyimpan niat nak berguru dgn Rani selepas melihat hasil kerja sifu ni yang kemas dan kreatif, Alhamdullillah tercapai juga hasrat dihati, hehhe ;)

Terima Kasih byk2 sifu Rani, lepas kelas dapat pulak pekena bihun sup mabeles dgn Cendol yg awesome sgt :D..Good luck on your business plan ya, Insyallah sama2 doakan kejayaan :D

Rani Changlun Delights, Facebook : Bakedecorate2u
 
Terima kasih, xoxo Anna for BakeMeCupcake

:: Miza is 7 & congrats Pakcik!! ::

Rainbow Cake with Italian buttercream

Russian Black & White Cake

Order from Mas Malik, Nilai.
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Nafeesa is 5 ::


Order from Erin, Nilai.
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: My Muhammad is 5 ::

kek untuk hari lahir anak lelaki kesayangan saya  :D mula2 dia request kek dengan hiasan kereta Mcqueen dari fondant, lepas tu tukar pula dengan original toys sbb dia nak tambah koleksi mainan  :) ikut je la kan..hehhe

yg ni pula muhammad request kek utk potong kat rumah atuk di Selayang, nak kek krim aiskrim dgn sponge coklat dan edible image. Imagesheet tu Muhammad yg tolong potong, dia ikut saya buat kek ni dari mambancuh, membakar dan akhirnya mendeko..dia sendiri yang potong gambar transformer tu ;D
 seronok kalau kita boleh buat kek sendiri di rumah,disamping dapat menjaga kebersihan makanan yg diberikan utk keluarga "anak suka, ibu gembira" (^.^)

:: Im Havin Bugs ::



A few weeks back, I got cakes order from my ex-elementary school mate, Dr. Ailani.. I was shocked and happy at the same time.  plus!! I was kind of nervous..It’s been almost 17 years we never met, and it must be many things to catch up (^^) Well, it was really a happy moment, by seeing her again after yearssss...time flies badly~  Honestly, I’ve learned many things from my ex-elementary school mates..Many embarassing moments, also happiness and sadness moments..Hehe..Though it is happy to hear news from them again, thanks for the technology ,huhu~ I never forget them because the word friendship that I believe, bring the meaning of endless road and forever..


btw thanks so much dear!!

:: havin blue...blues..blueberry ::

Blueberry Cheesecake,
order from Hayana, Putrajaya.
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: an APPLE for you ::

Choc moist with fondant & choc cheese indulgence cake
Both cakes order from Reeny, Puchong, Thanks so much dear :)

:: Kelas Basic Fondant Wedding Cake dengan Azni ::

Kelas berlangsung pada bulan lalu, my dearest friend Azni request personal class utk Fondant wedding cake, sebenarnya Azni ni mmg dah pandai buat kek, belum lagi tgk hantaran hasil kerja tangannya sendiri, kelaaaasss okeh, sgt cantik!! cuma bila bab kek fondant, Azni belum lagi confident utk buat sendiri, so utk kelas ni saya dah turunkan semua ilmu yang saya ada, dari mengenal bahan kek, membakar kek, menguli fondant, mewarna, menyalut aising fondant, menyusun bunga gumpaste dan diakhiri menghias kek dengan royal icing.

tengok! meletops kan? walaupun berkali2 kena buat ribbon tu, Azni tetap sabar nak terima ilmu mendeko kek dengan aising fondant ni ;) bila dah tau asas, lepas ni boleh buat kek yang lagi cantik2 tau, good luck dear...harap lepas ni jangan malu2 nak terima tempahan kek ok :D
Terima kasih kerana sudi datang belajar dengan anna (^^)y

:: My sweet Pavlova ::


Strawberry and Blueberry Pavlova, with passion fruit~
Pavlova ni sy buat utk makan sndiri kt rumah je, sbb asik buat org punya, last2 diri sndiri teringin nak makan ;P yg ni spesel sket sbb kebetulan ada buah bluberi&markisa..stoberi tu dah macam buah yg biasa2 kt rumah ni, setiap hari mesti ada stok dlm peti ais ^^ hehe

ni bhgn dalam ye, sy mkn dgn sudu je, takde potong2, terus ngap !! hehe ..sungguh kurang kesopanannya~ biasanya kalau buat sure abis sbb Pavlova ni sedap dimakan fresh!! :D
 

:: Dream Dessert ::



Creamy, sweet, and with a crunchy crust, this cheesecake is a dream dessert. ... with Digestive crust, then cheesecake batter with Snickers chocolate filling..  and finally, chocolate ganache,caramel sauce and peanuts as topping

Thanks Mr Sham, Pandan Indah.

:: AMB's cake ::


Chocolate moist cake with Choc Ganache and LOTS of fresh Strawberry ! :)
Thanks for order!!

:: Snickers Cheesecake melt in your mouth :) ::

Snickers Cheesecake !! Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Happy 29th Sharena ::


Red Velvet Cake with soft creamcheese & fresh strawberry
Thanks Sharena, Cyberjaya.

:: Honey is 26 ::

Order from Dasheila, Jln Kuching.
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: selamat hari lahir Ayah ::

selamat


Red Velvet Cake with soft Creamcheese & Fresh strawberry
Mini Cupcakes
Order from Norsazana
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Happy birthday Nana ::

Order from my beloved friend and customer, kak mas...saya ni dah jadi macam cakemaker khas utk family kak mas, hampir stp event kak mas tak jemu order kek dgn saya, terima kasih banyak2 ye kak, dari mula buat bisnes smpai dah nak masuk tahun ke4, akak sentiasa menyokong saya, I love u lah  :)

:: Papa Rafi ::

Blueberry Cheesecake , with blueberry fruit filling and topping
Order from my dear bestie, Solehah ..Putrajaya
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Classic Carrot Walnut Cake - MUST TRY ::


Carrot Walnut Cake with Lemon Creamcheese

I love carrot cakes, one of my favorite treats!! This cake is healthy with ingredients like carrot, raisins and walnuts. The nuts are my favourite bit..and with lemon creamcheese topping, it's Classic!!


thank you for stopping by (^^)

:: a dream of Pavlova ::

Homemade Pavlova with Vanilla Cream and Fresh Fruits
 RM 50
p/s : Buah-buahan segar sebagai hiasan tertakluk kepada bekalan dipasaran. Hv a nice day !! :)


:: Color of LOVE ::


Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Princess Afni is 5 ::


Mermaid Doll's cake
Order from Sis Shima, Putrajaya
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Aps Cuppies ::

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Asyiqah is 4 ::

Order from Nanie, Sepang.
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: B2ST for celebrating ::


Order from Nora Aizan Putrajaya..
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Danish is One ::

Chocolate Cheese Indulgence
Order dari Ekin, Putrajaya
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Happy birthday Recron's Staff ::

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)