ORDER FORM

Name & pick up date =
Email Address =
Contact Number =
Pick up point = Salak Tinggi
Kompleks Perbadanan Putrajaya
Delivery on weekend
Delivery Address =
a) Cake
b) Cupcakes
Cake / Cupcakes Flavor
Type of Frosting for cake / cupcakes
c) Tartlets
d) Slice Cakes
e) Pastries
Other Product / Customize Order
Write up message for cake/cupcakes
Special instruction, Design/Theme/Colors/ Quantity =
Budget =

Click here to put a form like this on your site.

:: New Continental Cakes @ Bake Me Cupcake ::

Russian Black & White
Khas buat penggemar coklat & Cheese..penuh dgn rasa coklat pekat, krim segar + triple cheese mascarpone ~
sgt2 creamy seperti aiskrim!!



Red Velvet
resepi BARU si Red Velvet yang menggunakan yogurt rendah lemak
 kini 'dia' disalut kemas dengan krim segar dicampur cream cheese yang gebu !!


Snowy Peach Custard Cake
lapisan kek span vanilla yg lembut dengan krim segar dan krim kastard peach..


 Rainbow Cake with Italian Buttercream
kek Itali resepi  istimewa yang sedap dimakan bersama  krim mentega sejuk..
sangat dicintai oleh kanak-kanak, lihat saja warnanya...KELAASS!! ;)

Please email to order ye ..
Terima Kasih, Jumpa Lagi (^.^)y

:: Jadual Kelas Bulan Oktober 2011 ::

Assalammualaikum & Good Day everyone,


Sila klik pada Modul untuk melihat detail kelas:

15 Oktober 2011 (Sabtu) : Kelas Baking & Deco Basic Buttercream Cake
Time: 10.00am - 4pm
Fees : RM 130

Time: 10.00am - 4pm
Fees : RM 180
.
Time: 10.00am - 4pm
Fees : RM 160


Email details utk register kelas / Klik SINI utk isi borang daftar.
Deposit utk confirm tempat RM 50
Note : utk kelas weekdays atau kelas selain diatas, sila email saya utk booking tarikh.

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)
Regards, Suhana for BakeMeCupcake

:: Alyaa 7th ::


Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Mini Cuppies vs Mini Cadbury ::

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Golf & Papa ::


Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: we love you ::


RV with Cream cheese
Order from Kak Arizawati, Serdang..
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Nik & GM ( part2 ) ::





Tiers Wedding Cake + Cupcakes
Order from Nik, Bdr Baru Salak Tinggi
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Abang Ben ::


Chelsea Theme Cake
Order from Misz Atunz, Kajang
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Azwa is 6 ::



Tom & Jerry photocake
Order from Ema, Putrajaya

:: Sayang Golf ::



Choc moist cake with buttercream
Golf Theme Cake

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Nik & GM ::

Order from Nik, Bdr Baru Salak Tinggi.
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

::kek utk hari lahir Walid ::

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Red velvet cake's Desire ::

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Barbie Vs Ultraman ::




Chocolate moist cake with buttercream
Barbie / Ultraman Photocupcakes

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Red&Green Love Wedding ::


Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: my sweet mushroom housecake ::


Order from Nard's, Wangsa Maju for her sister's E-day
Thanks so much dear :)

:: Strawberry Chocs Cake for Hajars ::

order from Hajar & Hajar , Kajang ;)
thanks ye !!

:: Dalili is 2 ::



Order from Sanirah, Salak tinggi
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

p/s: cute sgt Dalili ni (^^)

:: Naqib is 6yrs ::


another Lightning McQueen Photocake
Order from Nasrah, Nilai
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: E-day Ejal&Yana ::

Selamat Bertunang
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Recron's cupcakes for July ::

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: semerah stoberi ::

 

kekcawan coklat dengan krim mentega coklat dan buah strawbery
Order from Norhasni, deliver to KLIA as requested.
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: sayangku semanis Seth&Nora ::



Chocolate moist with cream cheese
Order from Yan, Nilai.
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: New Price Cheese Tartlets @BakeMeCupcake ::


Saiz: 4.5cm (mini)

Kuantiti & Harga: 1 box of 50pcs RM40
(tempahan adalah dalam gandaan 50pcs. Contoh: 50pcs, 100pcs, 150pcs etc)

FILLING/INTI: Blueberry, strawberry, chocolate & orange (Boleh campur)

PACKAGING
Semua tempahan cheesetart akan dipack dalam kotak kek biasa.

PENYIMPANAN
Tahan pada suhu bilik selama 24 jam. Dalam peti sejuk boleh tahan selama 4 hari.

TIDAK BOLEH DI COURIER / POS

MASA TEMPAHAN: Tempahan perlu dibuat 3 hari awal. Untuk tempahan yang banyak, digalakkan buat tempahan seawal 2 minggu.

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: haziq mirza is 6 (2) ::


Lightning McQueen Photocake
Order from Gee, nilai.
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Cerita Karnival WOW ::


Tahun ni adalah tahun yang paling bermakna dlm hidup saya sebagai 'home baker', gara-gara Syuk daftarkan saya dalam pertandingan menghias kek di putrajaya...maka...terpaksalah saya memberanikan diri..huhu~ takut memangla ada sebab selalunya masak dan hias kek di rumah...penonton pun cuma syuk, muhammad & Aisyah...kali ni lebih dari tiga pasang mata yang melihat ;) terpaksa rela sopan santun menghias kek..hehe

Antara gambar sekitar pertandingan ini berlangsung..


juri dari pihak penganjur, Puan Sri ni menuntut ilmu dalam hiasan kek hingga ke luar negara :)

ni kawan2 baru saya, peserta utk kategori Hiasan Buttercream..best dapat kenal2 camni, byk perkara yang kami kongsi bersama..time ni kiteorg tgh kontrol gigil,hehhe jadi kenala happy2 kan? dalam perut dah macam2 hal merisaukan...cuaca panas masa ni...dan adunan khas buttercream utk roses dah mula mencair...dahla tgn saya ni jenis panas, kalu pegang piping beg buttercream mudah cair...dugaann...takkan nak lari kan? jadi....redah je okay (^.^)y

masa menghias kek yang diberikan adalah 1 jam sahaja, bila penganjur kata 'mula' perkara pertama yang saya lakukan tentulah melepa buttercream atas kek coklat super moist saya yang comel tu..tapi mmgla tangan  ni tak mahu kompromi dgn spatula yang saya pegang..menggigil!! hahhaha, tapi gmbar kat atas ni nampak relek je kan :P jgn percaya okay~ ...mmg tak boleh nak licin salutan buttercream tu...habis 25 minit kat situ je...belum lagi nak buat bunga roses, nak susun bunga, nak letak daun, nak letak manik2 kecil, nak tulis wording atas kek...fuh~ nampak tak......plan konon-konon nak deko kek dgn sopan santunnya tu  agak kurang berjaya :P masa itu emas !!


saya...kek saya.... org yg bertanggungjawab membawa saya kesini = syuk... dan hadiah saya :) syukur Alhamdullillah.. 
kek bagi kategori hiasan fondant/buttercream

bergambar kenangan :)
syukur dan terima kasih atas pengalaman ini...
apakah akan join lagi? oh.....mungkin...risau tgn ni gigil2 lagi....

hehe (^.^) ....ok.bai.

:: Home Class Baking&Deco @BakeMeCupcake ::

Salam Sejahtera,

Bake Me Cupcake kini membuka kelas Baking&Deco bermula Oktober 2011. Disini peserta boleh menghias kek dengan kreativiti sendiri di kelas DIY atau 'Do It Yourself '. Banyak teknik yang boleh anda pelajari kerana untuk menghias kek dengan kemas dan cantik anda perlu belajar secara 'hands on' kerana  lebih memberi keyakinan diri dari hanya melihat secara demo. Saya juga memulakan langkah pertama dengan meghadiri kelas 'sebenar' seperti ini :)

Sedikit info mengenai kelas di BakeMeCupcake ;

1) macammana nak join?
- lihat modul
- pilih mana satu yang berkenan
- lepas tu isi borang atau email ke bakemecupcake@yahoo.com dan
- buat bayaran deposit 50% untuk booking tempat selewatnya 7 hari sebelum tarikh kelas

2) kelas akan bermula tepat pada masa yang ditetapkan.

3) hanya peserta yang dibenarkan hadir ke kelas , jgn lupa barang yg nak kena bawa, apron n kain lap je  ;) ...

4) sila beritahu selewat-lewatnya 3 hari sebelum hari kelas jika tidak dapat hadir atau deposit tidak dikembalikan... pengganti dibenarkan.

5) semua kelengkapan pembelajaran disediakan dengan ruang belajar yang selesa seperti di rumah sendiri,hehhe..

6) makanan/minuman disediakan

7) bilik solat, telekung dan sejadah disediakan

8) peserta kelas yang tidak ramai supaya mudah untuk lebih tumpuan

9) personal class one to one boleh diadakan dengan extra pembayaran RM50 untuk satu modul. Bermaksud kelas tersebut tidak "open" pada orang lain.

10) resepi akan diberikan mengikut modul yang dipelajari..peserta digalakkan mengambil nota semasa kelas berlangsung kerana saya akan berkongsi beberapa tips mengenai modul yang dipelajari.

11) peserta boleh datang menggunakan ERL (stesen Salak Tinggi) atau komuter ( Stesen Batang Benar/ Nilai )

12) peserta dari kawasan luar yang memerlukan penginapan, terdapat beberapa hotel untuk keselesaan. Pengangkutan pergi balik boleh diuruskan.

Sekiranya berminat, sila email ke bakemecupcake@yahoo.com


Terima kasih dan jumpa di kelas ya ~
Suhana (^^)y

:: Kelas Fondant Doll Cake ::

Category: Beginner / Intermediate / Hands On

Time: 9am - 2pm
Fees: RM220 seorang
Deko sebiji kek Princess
Peralatan perlu dibawa: Apron & kain lap.
Makanan & kotak kek utk bawa pulang disediakan

Peserta akan mempelajari :
1) fungsi-fungsi peralatan asas yang diperlukan
2) cara mudah membakar dan membentuk kek menjadi skirt
3) membancuh, menguli & mewarna Homemade fondant

4) teknik 'crumb coat' menyapu buttercream/ppiping jelly sebagai 'coat' dan menyalut kek dengan fondant
5) mempelajari beberapa jenis decoration untuk skirt melalui beberapa teknik spt frill dan emboss

6)TIPS asas pengiraan KOS SEBENAR kek dan bagaimana untuk mendapatkan hasil yg cantik dan memikat hati pelanggan.

Klik sini untuk BORANG PENDAFTARAN KELAS


Terima Kasih :D

:: Kelas Buttercream Doll Cake ::


Category: Beginner / Hands On
Time: 9am - 2pm
Fees: RM180 seorang
Deko sebiji kek Princess
Peralatan perlu dibawa: Apron & kain lap.
Makanan & kotak kek utk bawa pulang disediakan


Peserta akan mempelajari :
1) fungsi-fungsi peralatan asas yang diperlukan

2) cara mudah membakar dan membentuk kek menjadi skirt

3) mempelajari beberapa jenis nozzles untuk dijadikan hiasan skirt

4) teknik 'crumb coat' menyapu buttercream yang yang betul dan nampak licin

5) TIPS asas pengiraan KOS SEBENAR kek dan bagaimana untuk mendapatkan hasil yg cantik dan memikat hati pelanggan.


Klik sini untuk BORANG PENDAFTARAN KELAS

Terima Kasih :D

:: Kelas Basic Fondant Wedding Cake ::

Category: Beginner / Hands On
Time: 9am - 2pm
Fees: RM200 seorang
Baking & Deko sebiji kek
Peralatan perlu dibawa:  Apron & kain lap.
Makanan & kotak kek utk bawa pulang disediakan



Peserta akan mempelajari :
1) fungsi-fungsi peralatan asas yang diperlukan

2) membancuh dan membakar cake dengan resepi yang sedap

3) menguli Homemade fondant menggunakan resepi mudah & Halal, juga cara penyimpanan dan mewarnakannya

4) mengenali, membuat & mewarnakan royal icing

5) teknik mudah menyalut kek dengan fondant

6) menghias dan teknik menyusun 'ready made' gumpaste flower

7) teknik menghias kek fondant dengan menggunakan edible image

8) teknik membuat 'kaki kek' dengan kain ribbon & fondant ribbon

9) TIPS asas pengiraan KOS SEBENAR kek dan bagaimana untuk mendapatkan hasil yg cantik dan
memikat hati pelanggan.

Klik sini untuk BORANG PENDAFTARAN KELAS

Terima Kasih :D