ORDER FORM

Name & pick up date =
Email Address =
Contact Number =
Pick up point = Salak Tinggi
Kompleks Perbadanan Putrajaya
Delivery on weekend
Delivery Address =
a) Cake
b) Cupcakes
Cake / Cupcakes Flavor
Type of Frosting for cake / cupcakes
c) Tartlets
d) Slice Cakes
e) Pastries
Other Product / Customize Order
Write up message for cake/cupcakes
Special instruction, Design/Theme/Colors/ Quantity =
Budget =

Click here to put a form like this on your site.

:: Cerita Karnival WOW ::


Tahun ni adalah tahun yang paling bermakna dlm hidup saya sebagai 'home baker', gara-gara Syuk daftarkan saya dalam pertandingan menghias kek di putrajaya...maka...terpaksalah saya memberanikan diri..huhu~ takut memangla ada sebab selalunya masak dan hias kek di rumah...penonton pun cuma syuk, muhammad & Aisyah...kali ni lebih dari tiga pasang mata yang melihat ;) terpaksa rela sopan santun menghias kek..hehe

Antara gambar sekitar pertandingan ini berlangsung..


juri dari pihak penganjur, Puan Sri ni menuntut ilmu dalam hiasan kek hingga ke luar negara :)

ni kawan2 baru saya, peserta utk kategori Hiasan Buttercream..best dapat kenal2 camni, byk perkara yang kami kongsi bersama..time ni kiteorg tgh kontrol gigil,hehhe jadi kenala happy2 kan? dalam perut dah macam2 hal merisaukan...cuaca panas masa ni...dan adunan khas buttercream utk roses dah mula mencair...dahla tgn saya ni jenis panas, kalu pegang piping beg buttercream mudah cair...dugaann...takkan nak lari kan? jadi....redah je okay (^.^)y

masa menghias kek yang diberikan adalah 1 jam sahaja, bila penganjur kata 'mula' perkara pertama yang saya lakukan tentulah melepa buttercream atas kek coklat super moist saya yang comel tu..tapi mmgla tangan  ni tak mahu kompromi dgn spatula yang saya pegang..menggigil!! hahhaha, tapi gmbar kat atas ni nampak relek je kan :P jgn percaya okay~ ...mmg tak boleh nak licin salutan buttercream tu...habis 25 minit kat situ je...belum lagi nak buat bunga roses, nak susun bunga, nak letak daun, nak letak manik2 kecil, nak tulis wording atas kek...fuh~ nampak tak......plan konon-konon nak deko kek dgn sopan santunnya tu  agak kurang berjaya :P masa itu emas !!


saya...kek saya.... org yg bertanggungjawab membawa saya kesini = syuk... dan hadiah saya :) syukur Alhamdullillah.. 
kek bagi kategori hiasan fondant/buttercream

bergambar kenangan :)
syukur dan terima kasih atas pengalaman ini...
apakah akan join lagi? oh.....mungkin...risau tgn ni gigil2 lagi....

hehe (^.^) ....ok.bai.

No comments: