ORDER FORM

Name & pick up date =
Email Address =
Contact Number =
Pick up point = Salak Tinggi
Kompleks Perbadanan Putrajaya
Delivery on weekend
Delivery Address =
a) Cake
b) Cupcakes
Cake / Cupcakes Flavor
Type of Frosting for cake / cupcakes
c) Tartlets
d) Slice Cakes
e) Pastries
Other Product / Customize Order
Write up message for cake/cupcakes
Special instruction, Design/Theme/Colors/ Quantity =
Budget =

Click here to put a form like this on your site.

:: Danish & Dhia ::



Under the sea theme
Thanks Nadia! :)

:: Kelas Basic Fondant Wedding Cake dengan Azni ::

Kelas berlangsung pada bulan lalu, my dearest friend Azni request personal class utk Fondant wedding cake, sebenarnya Azni ni mmg dah pandai buat kek, belum lagi tgk hantaran hasil kerja tangannya sendiri, kelaaaasss okeh, sgt cantik!! cuma bila bab kek fondant, Azni belum lagi confident utk buat sendiri, so utk kelas ni saya dah turunkan semua ilmu yang saya ada, dari mengenal bahan kek, membakar kek, menguli fondant, mewarna, menyalut aising fondant, menyusun bunga gumpaste dan diakhiri menghias kek dengan royal icing.

tengok! meletops kan? walaupun berkali2 kena buat ribbon tu, Azni tetap sabar nak terima ilmu mendeko kek dengan aising fondant ni ;) bila dah tau asas, lepas ni boleh buat kek yang lagi cantik2 tau, good luck dear...harap lepas ni jangan malu2 nak terima tempahan kek ok :D
Terima kasih kerana sudi datang belajar dengan anna (^^)y

:: My sweet Pavlova ::


Strawberry and Blueberry Pavlova, with passion fruit~
Pavlova ni sy buat utk makan sndiri kt rumah je, sbb asik buat org punya, last2 diri sndiri teringin nak makan ;P yg ni spesel sket sbb kebetulan ada buah bluberi&markisa..stoberi tu dah macam buah yg biasa2 kt rumah ni, setiap hari mesti ada stok dlm peti ais ^^ hehe

ni bhgn dalam ye, sy mkn dgn sudu je, takde potong2, terus ngap !! hehe ..sungguh kurang kesopanannya~ biasanya kalau buat sure abis sbb Pavlova ni sedap dimakan fresh!! :D
 

:: Dream Dessert ::



Creamy, sweet, and with a crunchy crust, this cheesecake is a dream dessert. ... with Digestive crust, then cheesecake batter with Snickers chocolate filling..  and finally, chocolate ganache,caramel sauce and peanuts as topping

Thanks Mr Sham, Pandan Indah.

:: AMB's cake ::


Chocolate moist cake with Choc Ganache and LOTS of fresh Strawberry ! :)
Thanks for order!!

:: Snickers Cheesecake melt in your mouth :) ::

Snickers Cheesecake !! Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Happy 29th Sharena ::


Red Velvet Cake with soft creamcheese & fresh strawberry
Thanks Sharena, Cyberjaya.

:: Honey is 26 ::

Order from Dasheila, Jln Kuching.
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: selamat hari lahir Ayah ::

selamat


Red Velvet Cake with soft Creamcheese & Fresh strawberry
Mini Cupcakes
Order from Norsazana
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Happy birthday Nana ::

Order from my beloved friend and customer, kak mas...saya ni dah jadi macam cakemaker khas utk family kak mas, hampir stp event kak mas tak jemu order kek dgn saya, terima kasih banyak2 ye kak, dari mula buat bisnes smpai dah nak masuk tahun ke4, akak sentiasa menyokong saya, I love u lah  :)

:: Papa Rafi ::

Blueberry Cheesecake , with blueberry fruit filling and topping
Order from my dear bestie, Solehah ..Putrajaya
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Classic Carrot Walnut Cake - MUST TRY ::


Carrot Walnut Cake with Lemon Creamcheese

I love carrot cakes, one of my favorite treats!! This cake is healthy with ingredients like carrot, raisins and walnuts. The nuts are my favourite bit..and with lemon creamcheese topping, it's Classic!!


thank you for stopping by (^^)

:: a dream of Pavlova ::

Homemade Pavlova with Vanilla Cream and Fresh Fruits
 RM 50
p/s : Buah-buahan segar sebagai hiasan tertakluk kepada bekalan dipasaran. Hv a nice day !! :)


:: Color of LOVE ::


Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Princess Afni is 5 ::


Mermaid Doll's cake
Order from Sis Shima, Putrajaya
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Aps Cuppies ::

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Asyiqah is 4 ::

Order from Nanie, Sepang.
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: B2ST for celebrating ::


Order from Nora Aizan Putrajaya..
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Danish is One ::

Chocolate Cheese Indulgence
Order dari Ekin, Putrajaya
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Happy birthday Recron's Staff ::

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Selamat hari lahir Ibu ::



Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Hadif is 4 ::

Angry birds Cake for my nephew
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: RV and RV and RV.... ::

Our delicious homemade Red Velvet Cakes are a festive addition to any party, special occasion or ordinary afternoon ..
Similar to all of our creations, RV cakes are baked to order from scratch using only the finest ingredients, including fresh grade A's eggs, sweet cream butter,superfine flour, soft cream cheese and delicious whipped cream ..yummiiieee~
No substitutes, no shortcuts. With extra smiles on top. (^^)y
 
Thanks for order!!

:: happily ever after ::

2 recipe of Red Velvet with softsweet Creamcheese

100pcs of mix Berry Cheese Tartlets

Terima Kasih Azian, Bdr Einstek.

:: Siti is 8 ::

Terima Kasih, Jumpa Lagi :)

:: Pavlova lagi ^^ ::

Testimoni : kak su, thanks tolong buat utk kami, mmg sedap la, luar crunchy,dlm marshmallow, cream yg sedap & buah2 segar yg byk, yg penting tak manis sgt mcm macaroons..fuhh! tunggu kiteorg  order lagi tau

oh ye, thanks ye dik sbb sudi bagi testimoni..for those yg masih was was tentang rasa pavlova ni, bolehla order n rasa sendiri, sbb deria rasa kita ni kan lain2 diciptakan Allah.. :)
sy berblog dari dapur ni hehhe, still baking n making lots of Pavlova for today and tomorrow pick up, esok boleh pick up kat Putrajaya with no delivery charges sbb sy ade event kat sana, pls email to bakemecupcake@yahoo.com kalau nak order ye (^^)y, salam jumaat 11.11.11 dn selamat berweekends~

:: Kek Coklat SuperMoist RM 10 ::

Kek coklat super extra moist yang saya jual atas permintaan my sister utk org2 kat opisnya..satu bekas RM 10 /600grms, yang besar sikit RM 20 / 1kg++, kek ni saaanngggaaatt lembut, cair dalam mulut okeh~ hehehe..kalau ade yg nak order kek camni, silalah jgn malu2 bagi tau kt saya k :)

:: aishite imasu ::


Suki toka kirai toka kantan na kotoba ja tsutaeru koto ga dekinai
Ichinen ni ichido no tokubetsu na kono hi wo nando demo itsumademo ichiban chikaku de
Mujaki na egao kawaranai shigusa hitotsu hitotsu subete ga takaramono

Anata ga waratte ikiteru tada sore dake de
Ureshikute atatakakute yasashiku nareru
Boku no mirai wo terashiteru

Haha ga kureta nukumori ookina ai ni tsutsumarete itsu datte ayunderu
Tomodachi no takusan no yasashisa wo mune ni fuzakete wa kenka shite wakachiau yorokobi

Kazoe kirenai hodo no omoide kore kara mo tomoni egaku no

Tatoeba itsuka chigau sekai de umarekawatte mo
Bokura wa sorezore onaji you ni deai
Onaji you ni anata wo aisu deshou

Norikoe nakya naranai koto mo aru deshou
Makenaide nani ga atte mo zutto soba ni iru kara

Tatoeba negai ga kanau nara kanashimi no namida ga
Mou nido to anata ni koborenai you ni
Mahou wo kakete kuremasu ka

Anata to tomoni ikiteru suteki na egao de
Mune hatte te wo tsunaide yorisotte aruite iku
Sonna mirai wo matteru

Kyou mo arigatou
^^ eternal love

:: Qaisara's cakes ::

Russian Black & White

Chocolate Moist with Chocolate Ganache
Terima Kasih, Jumpa Lagi :)