ORDER FORM

Name & pick up date =
Email Address =
Contact Number =
Pick up point = Salak Tinggi
Kompleks Perbadanan Putrajaya
Delivery on weekend
Delivery Address =
a) Cake
b) Cupcakes
Cake / Cupcakes Flavor
Type of Frosting for cake / cupcakes
c) Tartlets
d) Slice Cakes
e) Pastries
Other Product / Customize Order
Write up message for cake/cupcakes
Special instruction, Design/Theme/Colors/ Quantity =
Budget =

Click here to put a form like this on your site.

.: PRE ORDER DURIAN CREPE (DC) 3/12/2012 :.

PRE ORDER DURIAN CREPE (DC) " AVAILABLE FOR BOOKING"
6 PCS RM10 (1 pack)
PICK UP DATE : 3/12/2012 ( ISNIN )
PICK UP POINT : KOMPLEKS PERBADANAN PUTRAJAYA (1.15pm - 2.00pm ) & SALAK TINGGI (5pm - 10pm)
CALL/SMS : 019 388 2505 ( ANNA / SYUK )
NO MINIMUM ORDER

Macam mana nak tempah, senang je, SMS / Call kami, Anna/Syuk 019 3882505
"Nama, Qty, Pick up point "

Contoh : Adam Hariz, 7 pack, Putrajaya..
TQ :D



Interested to place ur order or to ask for quotation, kindly email to us at bakemecupcake@yahoo.com or fill in the Order Form Thanks n Take Care :D

.: Thank you DC fans :.

Thank You everyone who participate in the HOT DAY Durian Crepe :)
We sincerely appologize for any lacking on our side, hope u enjoyed the sensational taste of Durian Crepe !

Nadiah
Mustaqim
Maya
Azliza
Mas Ayu
Malida
Manes
Shahrulnizam
Zul
Zaki
Rizal 
Iezrah
Kak Zu
Farrah Wahida
Zana
Kak Qis
Solehah
Sepz
Ekin
ujie
Raihana
Nisa
Nissa
Zafrina
Hazian
Farahbee
Azahari
Nasrah
Diana

150++ pack were sold for this group order, TQ TQ TQ 
Jangan ketinggalan, Nantikan Next hot Sale Day Durian Crepe ya :D

Interested to place ur order or to ask for quotation, kindly email to us at bakemecupcake@yahoo.com or fill in the Order Form Thanks n Take Care :D


.: HOT DAY Durian Crepe @ BakeMeCupcake :.

Alhamdullillah selepas beberapa waktu yang sibuk, akhirnya sempat juga saya selitkan hari utk jualan Durian Crepe @BakeMeCupcake..maaf kpd beberapa customer sebelum ni yg ada bertanya ttg DC ni, seriously mmmg tak sempat nak mengerepe dgn order cake/dessert sedia ada yg sgt banyak, syukur dan terima kasih atas sokongan yg tidak putus2 pada kami *HUGS*

JUALAN DURIAN CREPE (DC)
6 PCS RM10 (1 pack)
PICK UP DATE : 20/11/2012 ( SELASA)
PICK UP POINT : KOMPLEKS PERBADANAN PUTRAJAYA ( 8.30 am / 1.30 pm) & SALAK TINGGI (10am -10pm)
CALL/SMS : 019 388 2505 ( ANNA / SYUK )
NO MINIMUM ORDER 



DC kami menggunakan adunan resepi 5 jenis tepung istimewa (chop! tepung gandum takde ye) dan diisi dgn special Vanilla cream yg super sedap (bukan fresh cream biasa ;) ) juga inti Durian yg freshhh!! kena rasa sendiri baru boleh mimpi ~
SAPE TERINGIN....MENGIDAM...TAK SABAR2 NAK MAKAN KENA CEPAT2 ORDER K  ;)

Macam mana nak tempah, senang je, SMS / Call kami, Anna/Syuk 019 3882505
"Nama, Qty, Pick up point "

Contoh : Erra Fazira, 5 pack, Putrajaya

Terima Kasih :D

P/S : NEED DELIVERY? PUTRAJAYA ONLY WITH MINIMUM ORDER 10 BOX


Interested to place ur order or to ask for quotation, kindly email to us at bakemecupcake@yahoo.com or fill in the Order Form Thanks n Take Care :D

.: Kelas November 2012 :.


Modul:KELAS 2Tiers BUTTERCREAM CAKES WITH ENGLISH ROSES (WITHOUT KON)
Date : 24/11/2012 (Sabtu)
Fees : RM 300
Time:10 am until finish
Contact Person: Suhana or Syukri 019 388 2505
Address:  Tmn Desa Bestari, Salak Tinggi.
Category: Beginner / Hands On
Peralatan yang perlu dibawa: Apron, kain lap
Min 2 orang peserta & Max 4 orang peserta

Makanan & kotak kek utk bawa pulang disediakan

Peserta akan mempelajari :
1) fungsi-fungsi peralatan asas yang diperlukan 
2) membancuh dan membakar cake dengan resepi yang sedap
3) membuat buttercream dan chocolate ganache filling menggunakan resepi mudah, juga cara penyimpanan dan mewarna buttercream
4) pengenalan dan cara menggunakan jenis nozzles asas
5) teknik 'crumb coat' menyapu buttercream yang yang betul dan nampak licin
6) mengenali teknik 'pressure control'
7) cara yang betul utk membuat "stack cake"
8) membuat bunga ros tanpa biskut dan cara menyusun bunga atas kek
9) TIPS asas pengiraan KOS SEBENAR kek dan bagaimana untuk mendapatkan hasil yg cantik dan memikat hati pelanggan.

Modul:BASIC BUTTERCREAM CUPCAKES  & BASIC BUTTERCREAM CAKES WITH EDIBLE IMAGE 
Date :25/11/2012 (Ahad)
Fees :RM 350
Time:10am until finish
Contact Person: Suhana or Syukri 019 388 2505
Address: Tmn Desa Bestari, Salak Tinggi.
Landmark: Restaurant RN Teguh 
Category: Beginner / Hands On
Peralatan yang perlu dibawa: Apron, kain lap
Min 2 orang peserta & Max 4 orang peserta
Makanan & kotak kek/kekcawan utk bawa pulang disediakan


Peserta akan mempelajari :
1) fungsi-fungsi peralatan asas yang diperlukan 
2) membancuh dan membakar cake dengan resepi yang sedap
3) membuat buttercream dan chocolate ganache filling menggunakan resepi mudah, juga cara penyimpanan dan mewarna buttercream
4) pengenalan dan cara menggunakan jenis nozzles asas
5) teknik 'crumb coat' menyapu buttercream yang yang betul dan nampak licin
6) mengenali teknik 'pressure control'
7) 
mendeko 12 biji +4 biji * cupcakes dengan menggunakan buttercream, chocolate ganache & piping gel
8) mengenali dan cara mengggunakan edible image
9) TIPS asas pengiraan KOS SEBENAR kek dan bagaimana untuk mendapatkan hasil yg cantik dan memikat hati pelanggan.


macammana nak join?
- lihat modul
- pilih mana satu yang berkenan
- lepas tu  email ke bakemecupcake@yahoo.com dan 
- buat bayaran deposit 50% untuk booking tempat selewatnya 5 hari sebelum tarikh kelas
nota: sila beritahu selewat-lewatnya 3 hari sebelum hari kelas jika tidak dapat hadir atau deposit tidak dikembalikan... pengganti dibenarkan.



.: DoorGift TerHANGAT : Cake in a Jar :.


Peace be upon you..Hi,
Sorry for not updating this blog as often as I should. this few weeks in killin' me. but lots have been happening as far as the blog and cakes business is concerned, Alhamdullillah :)
Here's couple of shots of our Hot Sale Doorgift : Cake in a Jar for month April, May & June 2012 that have kept us @BakeMeCupcake super duper busy ~












































Special thanks to my lovely customer, Thank you for your order, Thank you for your patience and Thank you for your support.
All of you have a special place in my heart 
xoxo, Anna for BakeMeCupcake ^.^

Interested to place ur order or to ask for quotation, kindly email to us at bakemecupcake@yahoo.com or fill in the Order Form Thanks n Take Care :D